Hoe worden onze waters eigenlijk gefilterd?

Terug

We krijgen bij SPA® vaak vragen binnen over onze producten. Dus bedachten we de Q & SPA®-rubriek én vroegen we Wouter en Maartje, onze ambassadeurs, om voor jullie “vanuit de bron” op zoek te gaan naar antwoorden. We zullen verschillende thema's behandelen. Het eerste thema ging over onze waterbronnen en check je hier. Het volgende thema dat we gaan behandelen gaat over het filteren van onze waters.

De eerste vraag die we hebben ontvangen is; "Waar worden onze waters gefilterd?"

Deze kunnen we heel makkelijk beantwoorden – namelijk in het plaatsje Spa in de Belgische Ardennen. Hier worden onze waters gewonnen, in een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. Dat is maar liefst 13.177 hectare groot; dat is meer dan 26.000 voetbalvelden. Dit gebied beschermen we met veel zorg, zodat we het intact en puur kunnen houden om zo de zuiverheid van onze mineraalwaters te garanderen. In Spa regent het trouwens 1,5 keer meer dan in de rest van het land. De grondlagen worden dus voortdurend aangevuld en raken niet uitgeput.

Benieuwd naar de oorsprong van het woord Spa? Check dan dit artikel. De rode draad is dat ze allemaal verwijzen naar de weldadige effecten van water.


oorsprong spa

Foto van de stad Spa. Je kan deze bezoeken, en water proeven rechtstreeks uit de bronnen.

De tweede vraag die we behandelen in het thema Filteren, is:

“Hoe wordt het mineraalwater gefilterd?” 

Onze mineraalwaters worden gewonnen in Spa, in een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. In deze gebieden hebben wij meerdere ondergrondse bronnen. De ondergrond is dankzij miljoenen jaren van geolische evolutie een buitengewoon goede natuurlijke filter. Het water van regen en sneeuw sijpelt langzaam door de verschillende geolische lagen. De samenstelling van ons water hangt af van de bron en het soort gesteente dat het tijdens zijn ondergrondse reis tegenkomt, waarbij het wordt geladen met mineralen (magnesium, calcium...). Het water van SPA® Reine maakt bijvoorbeeld een ondergrondse reis van 2-3 jaar en dankt zijn smaak aan het mineraalarme ondergrondse gesteente.

Meer weten over de unieke samenstelling van onze waters, check dan dit artikel. Hier vertellen we meer over de samenstelling.


Een lange ondergrondse reis

De verschillende ondergrondse lagen; langs deze lagen sijpelt elke druppel langs een unieke ondergrondse reis.

We weten nu hoe onze mineraalwaters gefilterd worden, namelijk door ondergrondse rotsen. Maar hoe worden onze bruisende waters eigenlijk bruisend? Dat is de laatste vraag die we in het thema Filteren gaan behandelen.

In ons assortiment hebben we 2 bruisende waters; namelijk Intense en Finesse.

SPA® Finesse is natuurlijk, licht bruisend mineraalwater waar de natuur het koolzuur voor ons in stopt. Hoe werkt dit? Elke druppel in een glas SPA® Finesse begon ongeveer 50 jaar geleden als regendruppel en komt tijdens z'n ondergrondse reis in aanraking met koolzuurhoudende rotsen, honderden meters diep in de grond. Dankzij deze koolzuurhoudende rotsen krijgt SPA® Finesse van nature een subtiele sprankeling.

SPA® Intense is een intens bruisend, natuurlijk mineraalwater. Na een ondergrondse tocht van 3 tot 5 jaar voegen we koolzuur aan het zuivere mineraalwater toe, waardoor het zo intens sprankelend wordt.

Helemaal zin gekregen in een glas bubbles? Koop ze dan hier en geniet van een bruisend glas water.

Dit waren de vragen binnen het thema Filteren. Houd onze website in de gaten voor het volgende thema dat we binnen Q&SPA® gaan beantwoorden.

En vergeet ons niet te volgen op Instagram voor nog meer content & tips.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek