Apps voor tijdens de zwangerschap: de Top 10 van SPA

Geen moment in je leven dat je zó veel behoefte hebt aan informatie als tijdens de zwangerschap. Je kan het op verschillende manieren vinden, bijvoorbeeld in apps. Het voordeel daarvan is dat je ze altijd bij de hand hebt, op je smartphone. Nu zijn er heel veel apps die jou - op wat voor manier dan ook - kunnen helpen en informeren als je zwanger bent. Te veel om op te noemen eigenlijk. Dus maakten wij vast voor jou een Top 10.


We hebben ze voor je onderverdeeld in drie categorieën. Eerst de algemene, informatieve apps (1 t/m 3). Als tweede een aantal apps die zijn ontwikkeld door professionals, zoals de GGD, Voedingscentrum of verloskundigen (4 t/m 7). Tenslotte de categorie Handig & Leuk - ook voor ná je zwangerschap (8 t/m 10).

Algemeen & Informatief

(1) Zwangerschap

Een duidelijke naam voor een app die je helpt om rust te bewaren tijdens je zwangerschap. Hij geeft je informatie over de processen die in je lichaam gebeuren, de ontwikkeling van je baby en andere dingen die nu het meest belangrijk voor je zijn, inclusief een gezond dieet. Er is ook een tracker voor alles dat je nodig zult hebben, met zelfs een weeën-timer voor als het zover is.

(2) Zwangerschap+

Deze app - ontwikkeld door Philips - biedt deskundig advies, dagelijkse artikelen, gezondheidstips en interactieve 3D-modellen, zodat je de ontwikkeling van je baby kunt volgen. Leuk: de grootte van je baby wordt vergeleken met fruit, snoep of dieren. Je kunt een blog lezen en een persoonlijk dagboek bijhouden. Bijzonder aan deze app is dat je per week echobeelden kunt zien van baby's die net zo oud zijn als jouw kindje.

(3) Zwanger & Kind

Deze app is ontwikkeld door de uitgever van Ouders van Nu. Die hebben dus al heel veel goede content en dat zie je terug op de app. Je kunt van alles lezen op de website, waar de app je naar doorverwijst. Verder volg je je zwangerschap van week tot week - dit wordt mooi weergegeven -, lees je over zwangerschapsweetjes, zoek je babynamen en kun je praten met andere ouders via het forum. 


Apps zwangerschap

Ontwikkeld door professionals

(4) GroeiGids

Het GroeiGids-platform is gemaakt in samenwerking met een aantal GGD’s en de content is goedgekeurd door Stichting Opvoeden. In de app vind je veel informatie over zwangerschap en de fases voor de zwangerschap. Ook kun je het groeipad van je kind na de geboorte bijhouden, met mijlpalen (omrollen en zo) en de eerste tandjes, vaccinaties enzovoorts. Je kunt de app na de geboorte blijven gebruiken. Tot aan de puberteit zelfs.

(5) ZwApp

ZwApp is speciaal voor zwangere vrouwen ontwikkeld door zorgprofessionals zoals verloskundigen en gynaecologen. Het is een app die je praktische en betrouwbare informatie geeft tijdens je hele zwangerschap. Fijn aan deze app is dat je specifieke informatie krijgt die voor jou van belang is: door gerichte medische vragen stelt ZwApp voor jou een uniek profiel vast en kom je terecht in het ‘zorgpad’ wat het meest op jou van toepassing is. 

(6) ZwangerHap - voeding

Wat kun je wel en niet eten? Met ZwangerHap van het Voedingscentrum kun je snel en makkelijk zien of je iets wel of beter niet kunt eten of drinken als je zwanger bent. Is het antwoord ‘beter van niet’? Dan geeft de app tips wat je wél allemaal kunt eten. Ook vind je handige info over hoe je gezond kunt eten en tips over wat je kunt eten bij zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid en brandend maagzuur.

(7) Zwanger & Fit

Blijven bewegen tijdens de zwangerschap is belangrijk. In deze app vind je oefeningen om fit en soepel te blijven. Je hoeft geen gevorderde sporter te zijn! Zwangere vrouwen die voldoende bewegen hebben minder rugpijn en meer energie. Na de bevalling zal je sneller op je oude gewicht zijn. De app bevat oefeningen. De oefeningen worden gedaan met behulp van dumbbells, een bodyband (dynaband, of resistance band) en een oefenbal (Swiss Ball). 


Handig & Leuk

(8) YourAppic - de baby tijdlijn

De eerste momenten met je kleintje wil je niet missen en het liefst voor altijd bij je houden. Want de eerste maanden en jaren met je baby vliegen voorbij. Met deze app leg je alles vast: eerste woordjes, stapjes, dansje… je ‘onthoudt’ opeens alle belangrijke momenten. Elke week ontvang je een inspirerende opdracht die je hierbij helpt. Je kan al tijdens je zwangerschap starten met YourAppic - een aanrader. Niet gratis - wel de eerste 14 dagen - maar de € 2,50 absoluut waard. 

(9) Kinder - kindernamen

Klinkt als Tinder… Klopt, het werkt ook hetzelfde. Dus met swipen naar links voor ‘nee’ en naar rechts voor ‘ja’. Maken we een grapje? Nee hoor. Kinder is dé app om jouw favoriete kindernaam te zoeken en vinden. Met de Nederlandse, Engelse of Franse namen. Binnen de kortste keren heb je een lijst met matches en dus potentiële namen voor je kindje. 

(10) Rustgevende slaapgeluiden

Wat bén je blij met je baby. De kleine houdt je echter ook op momenten bezig dat je zelf liever op één oor ligt. Natuurlijk, het hoort erbij. Maar de momenten dat je even slaap kan pakken, worden wel steeds waardevoller. Deze app helpt je om te ontspannen en sneller in slaap te vallen. De app bevat een bibliotheek met natuurlijke geluiden van hoge kwaliteit, heeft een slaaptimer en je kunt zelfs meerdere geluiden mixen.

hoe te ontspannen als je zwanger bent

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek