Flesvoeding

Kies je meteen voor flesvoeding? Of stap je geleidelijk over van borst- naar flesvoeding? We geven je graag tips voor het perfecte flesje: het soort water, de bereiding, de werkwijze,…

SPA® Reine, getest en goedgekeurd!

SPA® Reine voldoet aan al deze voorwaarden en is goedgekeurd door de Hoge Gezondheidsraad en door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. SPA® Reine is ook erkend door de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België en steunt de Belgische Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Met andere woorden: SPA® Reine is dus perfect voor het flesje van je baby!


 

  Criteria voor water met vermelding "geschikt voor de bereiding van zuigelingenvoeding"

  Hoge en constante, microbiologische zuiverheid

  Lage droogrest

  < 500mg/l

  Laag zoutgehalte (Na)

  < 50mg/l

  Laag nitraatgehalte (NO3)

  < 25mg/l

  Laag nitrietgehalte (NO2)

  < 0,1mg/l

  Laag sulfaatgehalte (SO4)

  < 140mg/l

  Laag calciumgehalte (Ca)

  < 100mg/l

  Laag magnesiumgehalte (Mg)

  < 50mg/l

  Laag chloridengehalte (Cl)

  < 250mg/l

  Laag fluorgehalte (F)

  < 1mg/l

  Laag seleniumgehalte (Se)

  < 12µg/l

Bron: http://docplayer.nl/4707512-Publicatie-van-de-hoge-gezondheidsraad-nr-8894.html

Vergelijk zelf de mineraalgehaltes

Lees meer over de unieke samenstelling van SPA® Reine.


Hoe bereid ik het perfecte flesje?

Is jouw baby ook een hongerige deugniet? Dan is het binnen de kortste keren weer tijd voor zijn flesje. Ga daarbij uiterst hygiënisch te werk. Zo krijgen bacteriën geen kans! Lees verder en ontdek hoe.

  • Was je handen zorgvuldig voor je een flesje bereidt.
  • Zorg er steeds voor dat het flesje goed gereinigd is. Plaats het flesje (zonder speen) in een sterilisatietoestel of dompel het onder water in een grote pan. Breng het water zo’n 15 minuten aan de kook met een scheutje azijn. Leg de speen er pas 5 minuten voor het einde bij, anders kan deze vervormen.
  • Maak het flesje altijd op het moment dat je het nodig hebt. Kan je niet anders en moet je het flesje toch vooraf bereiden, zet het dan onmiddellijk in de koelkast (tussen 2 en 6°C). Zoniet loop je het risico dat er zich micro-organismen ontwikkelen. Geef het flesje wel altijd binnen de 12 uur.
  • Gebruik natuurlijk mineraalwater met de vermelding “Geschikt voor de bereiding van babyvoeding”.
  • Vergeet niet dat je water uit een geopende fles binnen 24 uur moet gebruiken. Sluit ook altijd de fles goed af.
  • Giet het water in de fles en verwarm het tot maximum 40°C. Doe dit vóór je de maatschepjes melkpoeder toevoegt. Zo lost het melkpoeder beter op. 
  • Draai de ring en het speentje op het flesje en controleer de temperatuur van de melk: druppel wat melk op je pols. Voel je geen temperatuurverschil met je huid? Dan is het flesje perfect voor je baby!
  • Wanneer je baby een restje melk laat staan, moet je dit meteen weggieten. Restjes mag je in geen geval bewaren of opnieuw opwarmen.
  • De hoeveelheid melkvoeding die je je baby geeft, is afhankelijk van de honger van je baby. Belangrijker dan de hoeveelheid melk dat je kind drinkt, is dat hij goed groeit en zich goed ontwikkelt. Stem dit af met je kraamverzorgster of consultatiebureau om de juiste hoeveelheid voor jouw kind te weten.