Ouder zijn, da’s ook jezelf opnieuw leren kennen.

Een kindje krijgen, dat verandert niet alleen je leven, dat verandert ook wie je bent als mens. Een verrijking, maar soms ook een uitdaging, omdat je jezelf opnieuw moet leren kennen. Niet verwonderlijk dus, dat veel ouders stiekem last hebben van een identiteitscrisis. Zeker in de eerste levensjaren van je kind, als het moeilijk is om veel tijd te maken voor jezelf. Toch is het belangrijk om te durven jezelf op de eerste plaats te zetten. 

Me-time is een recht

Soms heb je het gevoel dat je excuses moet verzinnen om tijd voor jezelf te maken. Terwijl dat eigenlijk essentieel is om je terug goed te voelen. Wissel af met je partner en doe beroep op je omgeving om even op je baby te passen. Gewoon omdat je even moet (en mág) uitblazen.  

Het belang van water

Werken aan je zelfvertrouwen

“Doe ik het wel goed?” Het is een vraag die elke papa of mama zich wel honderd keer per dag stelt. En heel eerlijk, de meeste ouders zullen deze vraag blijven stellen tot hun kind 18 jaar of ouder is.  

Vooral de periode na de bevalling kan voor veel stress zorgen, omdat je nog moet leren om op je instincten te vertrouwen. De eerste stap om volop te genieten van het ouderschap? Aanvaarden dat je niet altijd alles kan weten en dat het af en toe wel eens mis zal gaan. Zolang je onthoudt dat er ook veel dingen zijn die je wél heel goed kan. Zoals je kindje de liefde geven die het nodig heeft.  

De touwtjes terug in handen krijgen

Een kind krijgen, dat zet je leven op zijn kop. Maar beetje bij beetje kan je leren om terug de controle te krijgen. Begin de routines van je kind te herkennen: wanneer slaapt je baby? Wanneer eet je baby? Gebruik deze momenten om ook een routine voor jezelf te creëren. Even gaan sporten terwijl je baby een dutje doet, een leuke podcast luisteren terwijl je de borst geeft of naar je favoriete reeks kijken als baby eindelijk slaapt.  

Tijd voor mezelf

Bye bye stereotypen

Het is niet omdat je partner minder geboorteverlof krijgt dan jij dat jij er alleen voor staat. Toch voelen veel vrouwen zich alleen tijdens de eerste maanden van hun moederschap. Niet verwonderlijk dus, dat dit het moment is waarop stereotypen vaak de kop opsteken. De man gaat voor de carrière, de vrouw voor de kindjes… Da’s iets van vroeger zou je denken, maar het zit toch voor een groot stuk ingebakken in onze cultuur. Gelukkig zijn er, naast veel vrouwen, ook veel mannen die zich tegen deze stereotypes afzetten. Wat jij kan doen als je voelt dat je partner zich een beetje verloren voelt tijdens deze periode? Betrek hem of haar zoveel mogelijk en zorg ervoor dat je voldoende communiceert. 

Hallo hobby’s

Weer jezelf zijn, dat doe je ook door je oude hobby’s terug op te pikken, of nieuwe hobby’s te zoeken. Alle dingen waarvan je gelukkig wordt en die maken wie jij bent, zijn superbelangrijk om je snel terug goed te voelen in je vel. Waarom geen bokslessen volgen? Of kooklessen, om de perfecte groentepapjes voor je kleine spruit te maken.

Alle dingen waarvan je gelukkig wordt en die maken wie jij bent, zijn superbelangrijk om je snel terug goed te voelen in je vel.

Een nieuw begin is altijd moeilijk, maar ook spannend

Probeer niet te veel je oude ‘ik’ terug te vinden, maar leer vooral de nieuwe ‘ik’ kennen. Naargelang je baby groeit, leer je zelf meer vertrouwen te krijgen als mama of papa en komt je vrijheid beetje bij beetje terug. Zit je toch nog met vragen? Nodig vrienden uit die toevallig ook ervaren ouders zijn en maak er een gezellig Q&A-avondje van.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek