Borstvoeding

Kies je voor borstvoeding? Een natuurlijke keuze! Moedermelk bevat altijd de voedingsstoffen die je baby op dat moment nodig heeft. Meer heeft je kleine kampioen ook niet nodig de eerste 6 maanden. Vanaf 6 maanden heeft je baby soms extra vocht nodig, zeker bij warm weer. Dan kies je best voor een plat, mineraalarm water zoals SPA® Reine.

Geef je de borst? Een paar tips

Moedermelk bestaat voor 85% uit water. Daarom is het erg belangrijk dat je zelf voldoende drinkt.

Drink 2 tot 2,5 l water per dag

Je hebt water nodig voor de aanmaak van je moedermelk. Normaal drink je 1,5 liter water per dag om je vochtverlies – door te plassen, zweten, ademen, … - aan te vullen. Maar daarbij moet je natuurlijk nog het vocht rekenen dat je verliest door je baby te voeden. Dit komt in totaal uit op ongeveer 2 tot 2,5 liter water per dag.

Drink de hele dag door

Drink bij voorkeur de hele dag door kleine glaasjes water. Zo is er altijd voldoende water beschikbaar voor de aanmaak van je moedermelk.

Drink vooral tijdens en na het voeden

Wellicht krijg je dorst tijdens het voeden. Dat komt omdat je speekselklieren reageren wanneer je lichaam water verliest, zoals bij borstvoeding. Ze geven dan minder speeksel af waardoor je mond droger wordt en je dorst ervaart. Hét signaal om te drinken!

Zorg dat je water bij je hebt

De hele dag door en regelmatig drinken is goed voor jou én je baby. Juist vanwege die regelmaat is het goed om altijd een flesje water bij je te hebben als je op pad gaat.

borstvoeding

Wat kan je best drinken en welk water kies je?

Kies vaker water

Water is de beste manier om je dorst te lessen. Omdat SPA® Reine zeer mineraalarm is, kun je het de hele dag door drinken. 

Meer info over SPA® Reine

Kies bij voorkeur plat water

Bruisend water kan er voor zorgen dat je baby buikkrampjes of diarree krijgt omdat koolzuurgas gevoelige darmpjes prikkelt. Als je de hele dag water drinkt, is het lekker om wat variatie te proeven. Probeer daarom eens wat nieuwe smaken, bijvoorbeeld  SPA® TOUCH. Voor je het weet heb je een nieuwe favoriet.

Vermijd alcoholische dranken en koffie

Alcohol remt de aanmaak van je moedermelk. Cafeïnehoudende dranken zoals koffie kunnen ook een oppeppend effect op je baby hebben. En niets is lastiger dan een vermoeide baby die de slaap maar niet kan vatten…

Werken en borstvoeding geven? Enkele tips

Ga je binnenkort weer aan het werk? Heel wat mama’s blijven nog een tijdje ’s morgens en ’s avonds borstvoeding geven. Maar je kan ook moedermelk afkolven, zodat je kindje er de hele dag door van kan genieten.

Een paar tips:

  • Drinken van een speentje vergt een andere techniek. Daarom laat je je baby beter geleidelijk aan wennen aan een flesje. Een baby heeft hier gemiddeld 2 weken voor nodig.
  • Let op de houdbaarheid van je moedermelk. Koop speciale bewaarzakjes voor moedermelk in de apotheek. In deze zakjes kan je je moedermelk maximaal tot 8 dagen bewaren in de koelkast (bij +4°C) of 6 maanden in de diepvries (bij -18 °C).

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek