Vaste voeding

Je baby wordt groot! Zodra je kleintje 4 maanden is, mag je starten met fruit en groenten. Vanaf 6 maanden staat er ook vlees en vis op het menu. Maar vergeet vanaf dan ook niet om water op het babymenu te zetten, zowel bij de maaltijden als tussendoor.

Kies zuiver en natuurlijk mineraalwater

Bij de maaltijden

Zolang je baby uitsluitend moedermelk of flesjes dronk, kreeg je baby voldoende vocht binnen. Maar wanneer je start met vaste voeding, moet je zelf voor voldoende water zorgen. Laat je baby na elke maaltijd een flesje natuurlijk mineraalwater drinken, zoals SPA® Reine. Ons flesje van 33 cl. is een ideaal formaat voor je kleine en véél leuker dan de oude fles!

 

Tijdens het spelen

Naarmate je kindje groeit, wordt ook zijn bewegingsruimte groter. Rollen, kruipen, staan,… Logisch dat ook zijn behoefte aan water toeneemt. Geef je kleintje daarom water na elke inspannende activiteit, zeker als het warm is. Je kind krijgt namelijk pas een dorstgevoel rond de leeftijd van 18 tot 24 maanden. Tot die leeftijd kan hij er dus niet zelf om vragen en moet jij erop toezien dat je kleintje genoeg drinkt.

 

Zuiver water, zonder siroop

Voeg geen siroop of andere siroop toe aan het water voor je baby. Het is belangrijk dat je kind de smaak van water leert waarderen. Zo niet, dan bestaat de kans dat je baby geen water meer zonder siroop wil drinken.

 

Wist je trouwens dat de fase waarin je baby kennismaakt met nieuwe texturen en smaken bepalend is voor zijn voedingsvoorkeur en -keuzes op latere leeftijd? Anders gezegd: met gezonde gewoontes begin je best zo vroeg mogelijk!

Waarom is water belangrijk voor mijn baby?

Hoeveel water heeft mijn baby nodig?

De eerste 6 maanden krijgt je baby in principe voldoende water binnen via de moedermelk of via de flesvoeding. Krijgt je kleintje nu ook vaste voeding? Hou dan in de gaten dat je schat deze aanbevolen hoeveelheden water of melk binnen krijgt:

  • 120 – 130 ml / kg / dag tussen 4 en 8 maanden
  • 100 – 110 ml / kg / dag tussen 8 en 12 maanden
vaste voeding

Wanneer je kleintje braakt, koorst heeft of buikloop heeft, kan het op korte tijd veel vocht verliezen en is het belangrijk extra water te geven. Maar ook op warme zomerdagen moet je baby extra water drinken. Zo voorkom je dat je baby uitdroogt.

Lees ook: Baby op reis en Baby is ziek

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek