Onze duurzame verpakkingen

Terug

Praktisch én meer ecologisch: ons nieuwe 5L SPA® Reine Eco Pack​

Ons nieuwe Eco Pack biedt je de puurheid van SPA® Reine in een praktische verpakking van 5 liter.​ Het SPA® Reine Eco Pack kan makkelijk gebruikt worden door elk gezinslid, dankzij zijn compacte formaat en kraantje.​ Bovendien bevat elk Eco Pack 65 %* minder plastic en is elk pack heel makkelijk te recycleren.​

*Gemiddelde plasticvermindering (in g/l) in vergelijking met packs SPA® Reine 6x1L en 6x1,5L

Onze flessen zijn 100% recyclebaar

Onze flessen zijn 100% recyclebaar. En daar laten wij het niet bij: we hebben een duurzame verpakkingsstrategie gelanceerd met 10 ambitieuze doelstellingen op het vlak van productontwerp, verpakkingsproductie, inzameling en afvalpreventie.

recycleren

Inzamelen van eigen flessen en geen zwerfafval

We zijn ambitieus en we streven er dan ook naar om in 2025 alle flessen die we op de markt brengen weer in te zamelen. In iedere markt kijken we wat de beste manier is om dit ambitieuze doel te bereiken. In Nederland is het heffen van statiegeld in onze ogen de meest efficiënte oplossing. Daarom zijn we mede-initiatiefnemer van het plan om een uitgebreid statiegeldsysteem voor alle drankverpakkingen in te voeren. Niet zonder succes, want vanaf 1 juli 2021 geldt ook voor kleine frisdrankflesjes een statiegeldregeling in Nederland.

Duurzaam, voor een langere levensduur

Alle SPA®-dranken worden gebotteld met het grootste respect voor mens en milieu. Om het gewicht en de ecologische voetafdruk van de verpakking te verminderen, is de 1,5L fles van SPA® Reine tussen 1971 en 2021 maar liefst 53% lichter geworden. En tegenwoordig zijn de flessen van SPA® Touch en SPA® Fruit gemaakt van rPET, een 100% recyclede en recyclebare kunststof. Die innovatie zal in de komende jaren op alle SPA®-flessen worden toegepast.

Evolutie van de waterfles

We gaan verder

Meer weten over onze duurzaamheidsstrategie en initiatieven?
Kijk dan op Source of Change.

Source of Change