Vanaf 1 juli ook statiegeld op kleine SPA-flesjes

Terug

Het water van SPA, dé basis van al onze producten, komt uit natuurlijke bronnen en dankt zijn zuiverheid aan de ongerepte natuur. Om deze te beschermen nemen we zelf al veel maatregelen, maar ook de overheid helpt mee: vanaf 1 juli 2021 zit er ook statiegeld (€ 0,15) op kleine plastic flesjes. Daarmee maken we opnieuw een stap in de goede richting!

Inzamelpunten

De kleine plastic flesjes met statiegeld zijn te herkennen aan het nieuwe statiegeldlogo. Je kunt deze op steeds meer punten inleveren: bij grotere supermarkten, tankstations langs de snelweg en andere plekken zoals sportverenigingen. Over enige tijd komen er ook inzamelpunten op de NS-stations. Bij vrijwel allemaal krijg je de € 0,15,- terug, bij sommige ‘vrijwillige’ inzamelpunten - bijvoorbeeld sportverenigingen - kun je het bedrag doneren aan een goed doel. Vaak kun je ook kiezen; dit staat overal duidelijk aangegeven.

Let op het logo

Het eerste jaar zullen er flesjes circuleren met én zonder het statiegeldlogo. Kijk daarom even welke je al kunt inleveren en welke er nog - hopelijk voor de laatste keer - in de afvalbak moeten. Zeker in deze ‘overgangsfase’ is het dus handig als het statiegeldlogo nog leesbaar is wanneer je een flesje inlevert. 

Zoveel mogelijk inzamelen

Wist je dat er in ons land elk jaar 900 miljoen kleine plastic flesjes worden verkocht? Het nieuwe statiegeldsysteem zal het zwerfafval dan ook enorm gaat terugdringen. SPA heeft de ambitie om over een paar jaar 100% van de flesjes weer in te zamelen. Juist daarom steunen wij de introductie van de Doneerring. Een geweldig idee: mensen die een flesje niet willen of kunnen inleveren, laten het achter in de ring rond een vuilnisbak. Iemand anders kan het flesje dan wél inleveren. Zo voorkomen we dat flesjes toch worden weggegooid of tussen het zwerfafval terechtkomen.  


 

statiegeld

De statiegeld-app

Je kunt SPA drinken uit verschillende formaten plastic flessen. Wil je zeker weten of er statiegeld op zit? Scan dan de barcode met de statiegeld-app en je weet het meteen. Deze handige app is beschikbaar in de verschillende app stores. Handig voor elk moment! 

Hier lees je meer over statiegeld op kleine plastic flesjes. Voor de Q&A kijk je hier.

statiegeld

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek