Waarom water drinken goed is voor de huid?

Terug

Een mooie huid is een goed gehydrateerde huid. Aangezien de huid voornamelijk uit water bestaat, is water ook essentieel voor de huid. Dat leggen we even uit.


De huid, onze eerste bescherming

Wist u dat de huid het grootste orgaan is van het menselijke lichaam? Ze vertegenwoordigt maar liefst 16% van het lichaamsgewicht. Ze beschermt ons tegen gevaar van buitenaf (bacteriën, vervuiling,…) en door water tegen te houden of juist door te laten, reguleert de huid onze temperatuur en hydratatie.


Water zorgt voor een elastische en stralende huid

De huid bestaat voor 70% uit water. Water is daarom essentieel voor de huid: het maakt haar elastisch en stralend. Een goed gehydrateerde huid is zacht en glad. Een droge huid is gebarsten, witachtig, trekkerig en voelt niet echt fijn aan.


De huid en dehydratatie zijn geen vriendjes

Kou, wind, oververhitte ruimtes verergeren de neiging tot een droge huid. Verergerde rimpels en huidveroudering zijn tekenen van dehydratatie op de huid.


Hoe de huid goed hydrateren?

Helpt water drinken om een mooie huid te krijgen? Absoluut. De huid heeft voldoende water nodig om goed gehydrateerd te zijn, dus is het belangrijk om regelmatig en voldoende te drinken. 

Bepaalde ‘hydraterende’ cosmetische producten kunnen helpen om het waterverlies via de huid te beperken, maar ze zijn geen vervanging voor voldoende drinken. Dit is en blijft essentieel! 

De voordelen van water

Hoeveel drinken voor een mooie huid?

Voor de gezondheid drinkt u bij voorkeur minstens 1,5 liter water per dag en meer als de omstandigheden daar om vragen, bijvoorbeeld als het warm is, als u sport... Drink gedurende de dag regelmatig kleine hoeveelheden voor een optimale verspreiding in uw lichaam. 


Welk water voor de huid?

Voor een optimale hydratatie, wat essentieel is voor een mooie huid, kiest u het liefst zuiver water dat weinig natrium (een bestanddeel van zout) bevat. Te veel zout bevordert immers waterretentie en huidveroudering.

SPA® Reine is zeer zuiver en natriumarm water dat u naar hartenlust kunt drinken. Het is ideaal om te helpen bij een goede hydratatie en een mooie huid, zonder het lichaam te overbelasten.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek