Zijn alle bruiswaters natuurlijk bruisend?

Terug

Bruisende en koolzuurhoudende dranken worden alsmaar populairder tijdens familiemomenten of na het sporten. En het klopt absoluut dat hun bubbels echte verfrissers zijn. Maar zijn alle bruiswaters waters ook natuurlijk? 

Natuurlijk of toegevoegd koolzuurgas 

Natuurlijk koolzuurhoudende waters bevatten van nature al koolzuur, terwijl er ook platte waters zijn, die op een kunstmatige manier koolzuurhoudend gemaakt worden tijdens het bottelen. Fabrikanten zijn dan ook verplicht om op de fles te vermelden dat een water kunstmatig koolzuurhoudend is gemaakt. 

  

Zelf bruiswater maken? 

Vandaag is het trendy en ecologisch om je eigen bruiswater te maken. Daarbij gebruiken we machines, die  kraanwater koolzuurhoudend maken. Maar wist je dat kraanwater verschillende behandelingen ondergaat om het drinkbaar te maken? En terwijl het kraanwater naar je onderweg is door de leidingen, wordt het drinkbaar gehouden door chloor toe te voegen, dat microben elimineert.  

 

SPA®, uitzonderlijke puurheid 

SPA®, dat is óf natuurlijk bruisend water, óf water dat, nadat het bij de bron is opgevangen, bruisend wordt gemaakt door de toevoeging van koolzuurgas. Wat ons water zo speciaal maakt, is zijn unieke, typische smaak! Wist je dat bubbels onze smaakpapillen stimuleren? Het prikt. Het voelt goed. Als de bubbels in contact komen met de mond, creëren ze een reactie, die het water aangenaam maakt voor de smaakpapillen. Bubbels bevatten geen lucht, maar kooldioxide. 

 

Waar komt dit gas vandaan? 

Het gas is dus natuurlijk óf het wordt toegevoegd. Bij "natuurlijk bruisend" water is het gas afkomstig uit het water zelf en komt het er op een natuurlijke manier in terecht door de vroegere vulkanische activiteit van de ondergrond. Dat is het geval bij het water van SPA® Finesse, dat zijn subtiele sprankeling krijgt door contact met ondergrondse, koolzuurhoudende kalksteen. 

SPA® Intense: voor het gebotteld wordt, baant dit water zich een weg door de ondergrondse rotsen van de Venen, waarbij het zich voortdurend zuivert en een samenstelling krijgt die arm is aan minerale zouten. Daarna voegen we natuurlijk koolzuurgas toe, dat het intens sprankelende karakter doet ontstaan. 

 

Ontdek onze bruiswaters hier 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek