Welk water voor in het flesje van de baby?

Terug

Stapt uw baby over op flesvoeding en u vraagt zich af welk water u het beste kunt gebruiken? We leggen u alles uit!

Zeer mineraalarm water

In ons land is het kraanwater van goede kwaliteit. Artsen en het Voedingscentrum adviseren dan ook om kraanwater te gebruiken. U hoeft het niet eerst te koken, maar laat wel even de kraan lopen voordat u het flesje vult. Daarnaast kunt u, als dat een prettiger gevoel geeft, het zeer mineraalarme water van SPA® Reine gebruiken voor de flesvoeding. Want ook dat is heel geschikt voor de bereiding van babyvoeding. Dit zeer mineraalarme water heeft een zogenaamde droogrest van slechts 38 mg/l. Baby's van alle leeftijden - en natuurlijk ook moeders - kunnen het dus zonder gevaar drinken.

Geeft u nog borstvoeding? Drink dan zuiver water en let op uw voeding. Beide bepalen de kwaliteit van de moedermelk.


37°C

Een gezond en voedzaam flesje begint dus met water van goede (bacteriële) kwaliteit. Zo verandert ook de kwaliteit van de melk niet en de nieren en het spijsverteringsstelsel van de zuigeling, die nog niet volgroeid zijn, worden niet te veel belast. De ideale temperatuur van het water in de fles is natuurlijk 37°C, dezelfde temperatuur als van het lichaam en de moedermelk. 

SPA® Reine, zeer mineraalarm water: ideaal voor baby's 

Met een droogrest van slechts 38 mg/l is SPA® Reine een van de meest mineraalarme waters. Gefilterd in het hart van de Belgische Hoge Venen, biedt het de enorme zuiverheid en zachtheid van een uniek, natuurlijk mineraalwater. Door zijn constante samenstelling - die uitzonderlijk arm is aan minerale zouten - is het bijzonder geschikt voor de voeding van de allerjongsten en de moeders die borstvoeding geven.

water flesvoeding

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek