Alles weten over het mineraalwater van SPA?

Terug

We krijgen bij SPA® vaak vragen binnen over onze producten. Dus bedachten we de Q & SPA®-rubriek én vroegen we Wouter en Maartje, onze ambassadeurs, om voor jullie “vanuit de bron” op zoek te gaan naar antwoorden. We zullen verschillende thema's behandelen. Het eerste thema ging over onze waterbronnen en check je hier. Daarna hebben we laten zien hoe het filteren van onze water precies werkt. Ook dit kun je hier checken. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp en konden we niet omheen om hier een Q&SPA® aan te wijden. Als laatste topic gaan we je alles vertellen over het natuurlijke mineraalwater van SPA®.

Waar komen onze mineraalwaters nu eigenlijk vandaan? Onze waters worden gewonnen, en gebotteld in het plaatsje Spa, in België. Hier wordt het natuurlijk gefilterd door de rotsen in de Ardennen, en komt het niet in contact met kunstmatige stoffen en bewaarmiddelen. Mineraalwater wordt rechstreeks bij de bron gewonnen en gebotteld, om het zo te beschermen tegen elke vorm van vervuiling. Check dit artikel om alles te weten te komen over het filteren van onze waters.


Een vraag die we ook vaak krijgen bij SPA® is wat natuurlijk mineraalwater nou precies is. Mineraalwater wordt rechtstreeks bij de bron gewonnen en gebotteld. Het heeft een oorspronkelijke zuiverheid die tegen elke vorm van vervuiling beschermd moet worden. Het ondergaat geen enkele chemische of microbiologische behandeling, en wordt gereguleerd door zeer strenge Europese exploitatie-, productie-en kwaliteitsnormen. De samenstelling ervan is stabiel en uniek, en hangt af van de bron en het soort gesteente dat het tijdens zijn ondergrondse reis tegenkomt. De uiterst beschermde natuur van de Venen en de kwaliteit van de ondergrond geven SPA® Reine een unieke samenstelling die het tot een van de zuiverste waters van Europa maakt. Omdat het uiterst mineraalarm is, is het geschikt voor iedereen en kan het op elk moment van de dag worden gedronken.

Elk mineraalwater smaakt anders, omdat het afhangt van de ondergrondse reis. Het unieke water van SPA® Reine wordt, na een ondergrondse reis van ongeveer 2 jaar door de gedemineraliseerde rotsen van de Venen in Spa, gewonnen op een diepte van 50-100 meter. Dankzij deze ondergrondse reis heeft SPA® Reine haar unieke samenstelling en smaak.

grondlagen

De verschillende lagen van de ondergrondse reis van SPA<sup>®</sup> Reine

Wist je trouwens dat SPA® Finesse lichtbruisend, natuurlijk mineraalwater is dat van nature bruisend uit de grond komt? Dat zit zo; elke druppel SPA® Finesse begon ongeveer 50 jaar geleden als een regendruppel aan zijn erg lange ondergrondse reis door de Venen in Spa. Daar, diep onder de grond, wordt hij gezuiverd door de koolzuurhoudende rotsen. En zo krijgt SPA® Finesse op heel natuurlijke wijze zijn subtiele sprankel.

Meer weten over onze bruiswaters? Check het artikel hier.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek