Hoe belangrijk is biodiversiteit voor ons water?

Terug

Blij met onze bijen

In onze Beter Drinken. Beter Leven. Academy video's leggen we op verassende wijze een link met onze producten van SPA®. Al meer dan 130 jaar beschermen we onze natuur in Spa. In dit beschermde gebied, wonen veel bijenkolonies. Check de video en ontdek waarom wij zo blij zijn met onze bijen.

Bijen gedijen het best in een gezond leefklimaat. Zoals in het natuurgebied de Ronde Venen bij Spa. We zetten ons al sinds 1889 in om de natuur van dit beschermde zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Dit heeft geresulteerd in een grote biodiversiteit met schoon water en meer dan voldoende voedsel voor de bijen. Want alleen een schone omgeving garandeert zuiver water

Bijen zijn de ideale manier om de kwaliteit van het milieu en de biodiversiteit te meten. Met 400.000 bijen, doen de bijenkolonies het hier dan ook uitstekend. En daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op! 

Wist je trouwens dat er meer dan 350 bijensoorten zijn? En dat de helft hiervan bedreigd wordt? Dat is niet alleen slecht nieuws voor de bijen maar voor de héle natuur en dus ook voor ons. Bijen verspreiden namelijk het stuifmeel waardoor bloemen en planten kunnen groeien. Daarom zorgen we zo goed voor onze bronnen. 

Lees hier meer over hoe wij al meer dan 130 jaar voor onze bronnen zorgen, om te zorgen dat we het puurste mineraalwater kunnen schenken.


Waarom vinden wij de bescherming van onze bronnen zo belangrijk? Dat komt omdat we alleen dan uitzonderlijke zuiverheid van ons water kunnen garanderen. Want alleen een gezonde omgeving garandeert zuiver water. Daarom staan water & biodiversiteit hand in hand. ? Check het artikel en kom nog meer te weten over biodiversiteit.

Ook IVN, partner van Spadel als het gaat om biodiversiteit, besteed veel aandacht aan de bijen. Meer weten over de initiatieven die in NL genomen worden, bezoek dan de website Nederland Zoemt | IVN. Je leest hier alles over bijenactiviteiten, de jaarlijkse bijentelling, en wat we kunnen doen voor de bijen.

bei

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek