Statiegeld op blikjes, daar drinken we op!

Terug

De cirkel is rond

Een volledig circulaire economie tegen 2050, dat is de ambitie van Nederland. Dat wil zeggen, een economie waarin zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt. Een ambitie waar SPA zich ook voluit voor inzet. Daarom zette de hele Spadel-groep zich sinds 2019 in voor een statiegeldsysteem, door in gesprek te  gaan met politici en bedrijven. “Zonder statiegeld aan te bieden was dit ondenkbaar, vooral door al die flesjes en blikjes die buitenshuis worden genuttigd”, aldus Bart Peeters, Country Director Benelux van Spadel.

Duurzame initiatieven

Maar dit is niet het enige initiatief dat SPA ondersteunt, zo onderneemt Spadel tal van acties voor een duurzamere wereld. Peeters: “Met Source of Change, willen wij uiterlijk in 2025 volledig circulaire verpakkingen realiseren die bijdragen aan de gezondheid van het milieu en van de mens”. Een ambitie die volledig past binnen de status van SPA en de hele Spadel-groep als B Corp-gecertificeerd bedrijf.

Van ambitie tot product

Deze ambitie vertaalde zich onder meer in de ontwikkeling van ons 5L SPA Reine Eco Pack die zorgt voor 65% minder plastic. Naast nieuwe duurzamere verpakkingen te ontwikkelen, hopen we in de toekomst ons recyclageproces verder te optimaliseren via het statiegeldsysteem.  

Samen maken we het verschil

Alles wat we je te bieden hebben, danken we aan de natuur. Het is dan ook normaal dat we alles doen om duurzaam te ondernemen en deze natuur te beschermen. Dit doen we niet alleen voor de planeet, maar ook voor jou. Want zo kan je blijven genieten van je favoriete water op een duurzame manier. Drink dus gerust een glaasje meer vanaf vandaag en vergeet niet je lege flesjes en blikjes in te leveren in ruil voor statiegeld. 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek