Alles weten over onze waterbronnen?

Terug

We krijgen bij SPA® vaak vragen binnen over onze producten. Dus bedachten we deze Q & SPA®-rubriek én vroegen we Wouter en Maartje, onze ambassadeurs, om voor jullie “vanuitde bron” op zoek te gaan naar antwoorden. We zullen verschillende thema's behandelen. Het eerste thema is, hoe toepasselijk, waterbronnen.

spa bron

Éen van onze publieke bronnen in Spa. Hier kan je ons water proeven, rechtstreeks uit de bron.

De laatste vraag die we gaan beantwoorden over onze bronnen is; "Raakt een waterbron nooit op?"

Dit is een vraag die we vaak krijgen. Onze bronnen worden aangevuld met regen en sneeuw water. Nu is het mooi meegenomen dat er in Spa 2x zoveel neerslag valt dan aan de Belgische kust, en 1.5x zoveel als in het centrum van het land. SPA® hanteert het principe "putten zonder uit te putten". We gebruiken nooit meer water dan er jaarlijks aan neerslag valt.

Als bedrijf heeft SPA® de hoogste internationale erkenning voor duurzaam waterbeheer (AWS Platinum). deze erkenning bevestigt dat de bronnen duurzaam beheerd en gebotteld worden, zonder overexploitatie. We zijn de eerste producent van mineraalwater in Europa die dit AWS-Platinum certificaat ontving.

Meer weten wat wij doen om de bronnen te beschermen, check dan deze pagina.

Een andere vraag die we hebben ontvangen, is;"Hoe komt het water van de bron tot fles?"

Zoals je hieronder kunt lezen, worden onze mineraalwaters gewonnen uit ondergrondse bronnen. Benieuwd hoe zo'n ondergrondse reis eruit ziet. Check hier de ondergrondse reis van druppels water die door de verschillende grondlagen spijpelen.

Vanuit deze bronnen lopen ondergrondse pijpleidingen, die rechtstreeks verbonden zijn met een groot reservoir bij de bottelarij. In dit reservoir wordt het water opgeslagen. Vanuit daar wordt het water gebotteld, zonder chemische noch microbiologische behandeling. Door de natuurlijke filtering en zuivering zijn onze waters uiterst zuiver en mineraalarm. En omdat het water rechtstreeks vanuit de bron verpakt wordt, mogen we de term "natuurlijk mineraalwater" gebruiken. Het direct bottelen, zonder contact, is namelijk 1 van de vereisten.

spa monopole

Het water wordt in de bottelarij gebotteld, waardoor de puurheid wordt gewaardborgd.

De eerste vraag die wij hebben behandeld in het thema Waterbronnen, is:

“Hoe werkt een waterbron?” 

Onze mineraalwaters worden gewonnen in Spa, in een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. In deze gebieden hebben wij meerdere ondergrondse bronnen. De ondergrond is dankzij miljoenen jaren van geolische evolutie een buitengewoon goede natuurlijke filter. Het water van regen en sneeuw sijpelt langzaam door de verschillende geolische lagen. Dit gesteente bevind zich alleen in Spa, en daarom hebben onze waters een uniek karakter: uiterst zuiver en mineraalarm. De waters van SPA® Reine, maken bijvoorbeeld een ondergrondse reis van 2-3 jaar.

In de hoge Venen hebben we meer dan 30 bronnen. Elke bron heeft een ondergrondse pijpleiding, die rechtstreeks verbonden is met een reservoir bij de bottelarij. Daar wordt ons water verpakt. Mineraalwater wordt dus rechtstreeks bij de bron gewonnen en gebotteld. Het heeft daardoor een oorspronkelijke zuiverheid die tegen elke vorm van vervuiling beschermd moet worden. De samenstelling is stabiel en uniek, en hang af van de bron en het soort gesteente dat het tijdens zijn ondergrondse reis tegenkomt. Mocht je meer willen weten over de unieke samen van SPA®, check dan dit artikel.

Hou deze pagina in de gaten, want we gaan nog meer vragen beantwoorden over onze waterbronnen. We zien je graag voor de volgende Q & SPA®, waar je kan ontdekken of waterbronnen ooit opraken... See you!

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek