Gehydrateerd naar school!

Terug

Wist je dat buitengewoon veel kinderen dagelijks te weinig water drinken, en dus last kunnen krijgen van dehydratatie? Een van de redenen: de ouders. Maar liefst 44% onder hen denkt dat een kind niet evenveel water nodig heeft als een volwassene. Het resultaat? Meer dan 65% van de negen- tot elfjarigen arriveert ’s morgens op school met een tekort aan water… En dan moet de dag nog beginnen…  

Dus is het belangrijk om je kinderen bij het ontbijt al voldoende te laten drinken, zodat ze goed gehydrateerd naar school kunnen. Zorg voor een flink gevulde drinkfles, zodat ze ook op school voldoende kunnen drinken. Vergeet gesuikerde frisdranken in kleine verpakkingen. Op veel scholen worden die niet eens toegelaten. En die scholen hebben volkomen gelijk, natuurlijk. Want een kleine hoeveelheid gesuikerde frisdrank is niét de beste oplossing om je kind voldoende te hydrateren.

Het SPA® Reine Eco Pack van vijf liter is een heel praktische en ecologische oplossing. Praktisch, want elk gezinslid kan een drinkfles onder het kraantje houden, kraantje openen… weer toedoen en… klaar! Zelfs het kleinste kind kan het (en het grootste ook natuurlijk).  

Met het SPA® Reine Eco Pack doe je ecologisch ook een goeie zaak, want je bespaart tot 65% plastic in vergelijking met traditionele plastic flessen (per liter water). Bovendien zijn zowel het plastic als het karton van het Eco Pack 100% recycleerbaar. Je bent dus écht goed bezig als je het SPA® Reine Eco Pack in huis haalt. We geven je hier 5 goede redenen om voor duurzame verpakkingen te kiezen.

Geef het Eco Pack een centrale plek in je keuken of bewaar het in je koelkast. Zo makkelijk! En voor op school kan je gaan voor een coole, isolerende thermos, waardoor het water niet te veel opwarmt tijdens de dag. Zorg ervoor dat de naam van je kind goed vermeld staat op de fles, want coole flessen zijn gewilde items!  

Hoe zorg je er nu voor dat je kind op school regelmatig drinkt? Wel, als je kind elke pauze ook als een drinkmomentje beschouwt, dan komen we al een heel eind. Het is beter om de hele dag door kleine hoeveelheden te drinken dan in één keer een halve liter. De pauzes op school komen dus goed van pas voor de drinkmomentjes van je kids. 

In dit artikel vind je inspiratie om regelmatig voldoende te drinken. Neem het zeker eens door. 

Dit artikel geeft je dan weer tips om meer water te drinken, zonder dat je er al te bewust mee omgaat. 

Help je kinderen op weg om hun schooldagen goed gehydrateerd door te komen. Zo blijven ze fris en alert en wordt elke dag op school toch een beetje een feestje. Beter drinken, voor een beter schoolleven! ;-) 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek