Wist je dat er een link is tussen water en je humeur?

Terug

Wist je dat er een link is tussen water en je humeur? We horen je denken, "hoe dan"?

In de video’s van ‘Beter drinken. Beter Leven.’-Academy laten we je zien waar water allemaal goed voor is, en hoe het kan bijdragen aan een beter leven. In onderstaande video vonden we het leuk om het volgende onderwerp te behandelen- humeur. Water is namelijk essentieel voor je lichaam, en heeft invloed op allerlei verschillende factoren. In de Academy video leggen ex top-sporter Giulia en Wouter samen op een verassende manier de link tussen water en je humeur. Check de video hieronder.

Ja het is écht waar: water drinken kan je humeur beïnvloeden. Het zit zo: ons lichaam heeft elke dag 2,5 tot 3 liter vocht nodig. Ongeveer de helft hiervan halen we uit onze voeding. De andere helft door te drinken. Krijg je niet genoeg water binnen, dan gaan je hersenen tijdelijk krimpen, en daarvan krijg je hoofdpijn. En ja; daar kun je flink chagrijnig worden.

Een goede hydratatie is essentieel voor de goede werking van ons lichaam. Het heeft invloed op zowel je fysieke als mentale prestaties. In ons artikel over het belang van voldoende hydrateren ontdek je 6 manieren welke invloed hydratatie heeft op onze gezondheid. Hier lees je daar alles over.

Uit onderzoek blijkt trouwens dat het beter is om gedurende de dag kleine hoeveelheden te drinken dan in één keer een halve liter. En ook goed om te weten; zelfs de kleinste vorm van vochttekort kan al leiden tot een wat minder goed humeur. Dus altijd voldoende SPA® drinken! Én deze video nog een keer bekijken. Daar word je ook vrolijk van.

Tip! Wil je af en toe wat variatie? Proef dan eens SPA® Touch; dat is puur mineraalwater zonder toegevoegde suikers, maar wel mét een lekker smaakje! En het hydrateert net zo goed als mineraalwater, dus fijn voor de afwisseling zo nu en dan.

Nieuwsgierig naar meer inzichten? Bekijk de volgende video. van onze Academy en kom erachter waar water nog meer goed voor is.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek