Ons verhaal

Water is op zijn mooist wanneer het puur is. Het zit vol energie om de wereld te ontdekken. Het is soms kalm en soms niet te stoppen. Maar hoe dan ook vervolgt water, net als wij, altijd z’n eigen weg.

Terug

Géronstère

Natuurlijk sinds 1583

In 1583 werd begonnen om het water van Spa te bottelen en werden de eerste flesjes geëxporteerd. Het natuurlijke mineraalwater van SPA® was toen al beroemd.

Van over de hele wereld kwamen welgestelden naar het stadje Spa om de heilzame werking van het water zelf te ervaren. Niet alleen om te drinken, maar ook om in te baden.

Tsaar Peter de Grote, Victor Hugo en de Belgische Koningin Marie-Henriëtte waren geregeld in Spa te gast. Naar Koningin Marie-Henriëtte werd zelfs lange tijd een van onze waters vernoemd. SPA® Marie-Henriëtte, ons van nature licht bruisende water.

Hét symbool van SPA®

Pierrot

Iedereen kent ’m. Onze pierrot.

Hij is al jarenlang hét symbool voor SPA®.

In 1923 werd er een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Deze werd door een Franse tekenaar gewonnen met dit ontwerp. Tot de dag van vandaag is de pierrot het beeldmerk op al onze flessen. Daar word je toch vrolijk van?

In 2023 vierde Pierrot zijn 100e verjaardag. Om hem de eer te geven die hij verdient, zetten we hem graag in de spotlights in dit artikel.

100% Natuurzuiver

Officieel erkend

Het mineraalwater van SPA® is officieel erkend als natuurlijk mineraalwater.

Hiervoor moet je voldoen aan heel veel kwaliteitseisen.

Het betekent bijvoorbeeld dat ons water direct uit de natuur afkomstig is en wordt gewonnen uit strikt beschermde, diepliggende ondergrondse bronnen. Natuurlijk mineraalwater wordt niet chemisch behandeld of gefilterd. Dat hoeft ook niet omdat het van nature al 100% zuiver is. Puur natuur in een fles.

De Bottelarij

Van bron tot fles

SPA® wordt gebotteld in Spa Monopole, onze eigen bottelarij in het Belgische plaatsje Spa. Daar bottelen we niet alleen ons water, we produceren en reinigen er ook de PET-flesjes die we gebruiken. En daar zijn we best trots op.

Ons productieproces:

 1. Onze PET-flesjes worden vanuit korrels geblazen.
 2. Onze flesjes worden grondig gereinigd voor gebruik.
 3. De flessen worden gevuld met SPA®, rechtstreeks uit de bron.
 4. SPA® gaat onderweg naar een verkoopadres bij jou in de buurt.

Kom naar het bezoekerscentrum l'Eaudyssée de SPA®!

Een heel duurzaam flesje

Duurzaam duurt het langst. Ook als het om onze flesjes gaat, vinden we bij SPA®. Daarom proberen we steeds ons PET-flesje te verbeteren. Kijk maar..

 • 1971   PVC - 51g
 • 1988   PET - 42,6g
 • 1993   PET - 37,5g
 • 2000   PET - 34g
 • 2007   PET - 31g
 • 2010   PET - 28,5g
  44%

  vermindering van het gewicht van de verpakking sinds 1971!