Alles over het SPA-water

Bekijk de video

Puurheid koesteren. Een uniek gebied beschermen. Eeuw na eeuw. Om elke druppel buitengewoon te maken.

Lees meer over SPA®

Spa, in het hart van de Venen

Onze mineraalwaters worden gewonnen in Spa, in een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. Wij beschermen dit gebied met heel veel zorg, zodat we het intact en puur kunnen houden om zo de zuiverheid van onze mineraalwaters te garanderen. Bovendien regent het in Spa gemiddeld 1,5 keer meer dan in de rest van België. De grondlagen worden dus voortdurend aangevuld en raken niet uitgeput. Zo kunnen jij én de toekomstige generaties blijven genieten van dit uiterst zuivere mineraalwater.

Het water van regen en sneeuw sijpelt langzaam door de verschillende geologische lagen.

De ondergrond van de Venen is dankzij miljoenen jaren van geologische evolutie een buitengewoon goede natuurlijke filter.

Hierdoor is het water van SPA® uitzonderlijk zuiver en heeft het een laag gehalte aan minerale zouten.

Duik de grond in!

Veenmos

Turf7.000 - 10.000 jaar oud

Zand50 miljoen jaar oud

Vuursteen klei100 miljoen jaar oud

Kwartsiet & Fylliet500 miljoen jaar oudSPA® Reine: Filtering 2-3 jaar / SPA® Intense: Filtering 4-5 jaar

Kalksteen350 miljoen jaar oudToevoeging van natuurlijk koolzuur / SPA® Finesse: Filtering ca. 50 jaar

Een lange ondergrondse reis

Druppels water, afkomstig van regen en sneeuw, sijpelen door de verschillende grondlagen die door miljoenen jaren evolutie gevormd zijn. Op die manier worden ze natuurlijk gefilterd en gezuiverd. Zo krijgen de waters van SPA® hun unieke karakter: uiterst zuiver en mineraalarm.

Het SPA-water: een unieke samenstelling

Het natuurlijk mineraalwater van SPA® wordt, na een ondergrondse reis van 2 à 3 jaar doorheen de gedemineraliseerde rotsen van de Venen in Spa, gewonnen op een diepte van 50 à 100 meter. Dankzij deze ondergrondse reis verkrijgt het natuurlijk mineraalwater van SPA® haar unieke samenstelling.

Altijd beschermen

Al sinds we water bottelen, vanaf 1583, beschermen we onze bronnen. Omdat we weten hoe uniek die bronnen zijn en we het belang van zuiverheid kennen als geen ander. De eerste beschermingswet dateert van 1772, de eerste beschermde zone werd ingesteld in 1889. Natuurlijk is er in de loop van de eeuwen veel veranderd als het gaat om bescherming.

Dompel je onder in het hart van de Venen

Klaar voor een unieke ervaring? Kies zelf de richting van deze 360° reis!