Drinken voor twee

Is het niet prachtig hoe water in je buik je baby beschermt? Water is wat jullie verbindt. Daarom is het voor jullie beiden belangrijk dat je voldoende en vaak genoeg drinkt.

Ontdek de kracht van water tijdens je zwangerschap

Een bron van vruchtwater

Je baby voelt zich in die knusse cocon vol water perfect in z’n element. Naar het einde van je zwangerschap toe heb je ongeveer 1 liter vruchtwater in je buik. Dat wordt om de 3 uur volledig vernieuwd.

Voor twee

Wist je dat het kindje in je buik na 25 weken voor 90% uit water bestaat, en nog volop in ontwikkeling is? Zelfs bij de geboorte zijn z’n niertjes en verteringsstelsel nog niet helemaal volgroeid. En omdat jullie nu echt álles delen, is het aangeraden om je voeding aan te passen en goed te letten op wat je eet en drinkt.

Een constante temperatuur

Tijdens je zwangerschap stijgt je basale lichaamstemperatuur lichtjes. Dit is je lichaamstemperatuur op haar laagste punt (‘s ochtends bij het opstaan). Wanneer je temperatuur te laag of te hoog is, kan je niet meer optimaal presteren (koorts, …). Voldoende water drinken, zorgt er voor dat je lichaamstemperatuur constant* blijft. 

Een evenwichtige waterbalans

Als volwassene verlies je zo’n 2,5 liter water per dag: via je huid, je ademhaling, door te plassen,enz. En wat je verliest... moet je natuurlijk weer aanvullen! Alleen moet je daar nu nog een deeltje bijtellen voor je baby. 

spa reine fles

Minder zwangerschapskwaaltjes

Last van de typische zwangerschapskwaaltjes? Water drinken kan heel wat ongemakken voorkomen of verlichten.

Last van constipatie?

Tijdens je zwangerschap maakt je placenta grote hoeveelheden progesteron aan. Dat hormoon vertraagt de darmwerking. Het is dus belangrijk om veel vezels te eten (fruit en groenten) en veel water te drinken om de werking van je darmen te bevorderen.

Last van ontstoken urinewegen?

Wanneer je zwanger bent, verhoogt je kans op een infectie van de urinewegen. Dit komt doordat je baarmoeder druk uitoefent op de urineleiders, waardoor het urinetransport afneemt. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat bacteriën niet uit de urinewegen worden gespoeld, zodat het risico op een infectie toeneemt. Veel drinken – en dus plassen – zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen en snel afgevoerd worden.

Zwangerschapsoedeem

Je lichaam heeft tijdens je zwangerschap de neiging om meer vocht vast te houden. Als je zeker wilt zijn dat je 'veilig' drinkt, kies dan voor flessenwater zoals SPA® Reine. Drink zo veel mogelijk: zo stimuleer je de vochtafdrijving.

spa reine water voor zwanger

Extra bloed 

Tijdens je zwangerschap maak je 30 tot 40% extra bloed aan. Dit heb je nodig omdat er 1 liter extra bloed in je systeem zit voor de placenta. Meer bloed betekent dus ook meer water drinken om deze aanmaak te compenseren.

Waarom SPA® Reine kiezen voor jou en je baby?

Kiezen voor SPA® Reine, dat is kiezen voor zekerheid.

De zekerheid van een natuurlijk mineraalwater met een constante kwaliteit en zuiverheid. De term ‘natuurlijk mineraalwater’ wordt enkel toegekend aan water uit een officieel erkende en gecontroleerde bron. Bovendien heeft SPA® Reine ook een uiterst mineraal- en zoutarme samenstelling. Resultaat? Je kan er zorgeloos de hele dag door van drinken.

Arm aan mineralen

Mineralen komen in kleine hoeveelheden voor in eten en drinken en zijn nodig voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling. Te veel mineralen kan echter schadelijk zijn. SPA® Reine telt slechts 38 mg droog residu per liter. Dit is de mineraalwaarde die je overhoudt wanneer je een liter water laat verdampen bij 180° C. Daarmee is SPA® Reine een van de minst gemineraliseerde waters in Europa.

Arm aan nitraten

Tijdens je zwangerschap is het beter om de inname van nitraten te beperken. Nitraat is een stof die van nature in groenten en fruit zit en in mindere mate ook in drinkwater. Nitraat en het daaruit gevormd nitriet kán schadelijk zijn voor de gezondheid, maar die risico's zijn heel klein. Voor de zekerheid kan je natuurlijk altijd kiezen voor SPA® Reine, want met slechts 1,5 mg pet liter is dit een van de waters met het laagste nitraatgehalte.

Arm aan zout (natrium)

Zout (natrium) kan je tijdens de zwangerschap beter vermijden. Het zorgt ervoor dat je lichaam vocht vasthoudt. Vooral wanneer je last hebt van zwangerschapsoedeem – gezwollen handen, enkels, voeten, … - kies je best voor een zoutarm water. SPA® Reine bevat slechts 3 mg zout per liter en wordt dan ook aanbevolen voor een zoutarm dieet.

Vergelijk zelf de mineraalgehaltes

spa reine fles
* Minder info.

Water is goed voor je

3 officiële gezondheidsclaims

 De Europese Commissie bevestigt met de onderstaande tekst de kracht van water.

  1. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale regeling van de lichaamstemperatuur
  2. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische functies: coördinatie van bewegingen, mogelijkheid om fysieke activiteiten uit te voeren,…
  3. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale cognitieve functies: vermoeidheid, de concentratie, geheugen, waakzaamheid, visuele nauwkeurigheid,…

Gebaseerd op een dagelijkse consumptie van 2 l per dag.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek