Fit blijven tijdens je zwangerschap

Fit blijven is altijd goed. Fit blijven tijdens de zwangerschap is nog béter. Het is een goede voorbereiding op jouw bevalling, die veel energie kost. En voordat het zover is, houdt voldoende bewegen je gezond en geeft je energie. Hoe kan jij het aanpakken?


Rustig beginnen

Er gebeurt nogal wat met jouw lichaam als je net zwanger bent. Bovendien voel je je soms beroerd. Ga jezelf daarom vooral niet overbelasten, helemaal niet als je vóór je zwangerschap weinig of niet hebt gesport. Ga daarom zwemmen, fietsen, wandelen of zoek een gezellige yogaklas om bij aan te haken. Doe kalm aan, beweeg bewust en… relax. 


Tijdens de zwangerschap

Als je rustig hebt opgestart en al goed in conditie bent, dan kan er - ook tijdens je zwangerschap - best een tandje bij. Hoeft niet per se, als bijvoorbeeld de training die je al doet jou goed bevalt. Maar als je méér wilt, probeer dan eens Pilates-training of een combi van conditie- en krachttraining. Je kunt hierbij extra aandacht besteden aan benen, rug en bekkenbodem, want dat kan je helpen tijdens én na de bevalling. Let wel dat het na de 16 weken beter is om speciale zwangerschapspilates te gaan volgen. 


Dichter bij de bevalling

In dit stadium wordt bewegen zwaarder voor het lichaam. Benen, knieën en lage rugspieren krijgen het te verduren. Je kunt ervoor kiezen om zittend te gaan sporten - bijvoorbeeld met een grote fitnessbal - of terug te gaan naar wat je in de eerste fase deed, zoals wandelen of zwemmen. Goed om te weten: een goede conditie helpt je ook om ná de bevalling weer in shape te raken. En train nooit je buikspieren… die moeten juist lekker flexibel zijn in deze tijd!

water drinken zwanger

Een evenwichtige waterbalans

Als je sport, dan verlies je ook vocht. En wat je verliest, moet je natuurlijk weer aanvullen. Alleen tel je daar nu jouw baby bij op, want jullie delen alles. Je hoeft niet twee keer zo veel te drinken, maar je drinkt wel voor twee! Daarnaast helpt voldoende water drinken om jouw lichaamstemperatuur te regelen. En dat is tijdens de zwangerschap extra belangrijk. 


Meteen al beginnen?

Hebben we je geïnspireerd en wil je direct aan de gang? Trek dan comfortabele sportkleding aan, leg een matje klaar én zorg dat je twee kleine (volle) flesjes SPA Reine bij de hand hebt voor de oefeningen. Onze holistic health coach Dani helpt je hier op weg om in vorm te blijven tijdens je zwangerschap. Succes en drink voldoende water, dus zet een extra flesje water klaar!


SPA® Reine voor jou en je baby

Met SPA® Reine heb je de zekerheid van een natuurlijk mineraalwater met een constante kwaliteit en zuiverheid. SPA® Reine is zeer mineraal- en zoutarm, wat goed is voor jou en je kindje. Je kunt er dan ook zorgeloos de hele dag door van drinken, met name tijdens en na het bewegen!

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek