Weet jij waar water allemaal goed voor is?

Terug

Water en concentratie

In onze "Beter drinken. Beter Leven."-Academy laten we al het goede van water zien, en hoe het kan bijdragen aan een beter leven.

Water heeft vele voordelen, en in deze nieuwe video leggen ex top-sporter Giulia en Roan een verassende link tussen water en concentratie. Dus kijk de video hieronder en stay focused!

Water drinken staat gelijk aan zorgen voor je lichaam & gezondheid. Het is brandstof die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Dat wisten we al. Maar wist je ook dat je concentratie afneemt als je te weinig vocht binnenkrijgt? Ook je geheugen werkt dan minder goed. En dat is niet zo handig als je moet studeren. Of als je moet presteren op je werk. 

In de video zien we al dat je concentratievermogen en het op peil houden van je hydratie dicht met elkaar verbonden zijn. Het helpt bij aan productiviteit. Je hersenen bijvoorbeeld, hebben water nodig om goed te functioneren. En door je hersenen gehydrateerd te houden, kun je beter focussen. Je concentratie zwakt al af bij een vochttekort boven 2% van je lichaamsgewicht. Dus neem even snel een slok water, concentreer je goed en sla deze informatie voor altijd op in je geheugen.

Als je nou af en toe een keer wilt afwisselen, kan je ook kiezen voor waters met smaak van SPA® Touch. Dit zijn verfrissende smaakcombinaties zonder kcal, suikers of kunstmatige toevoegingen. Hier kan je van blijven genieten, als je tijdens het studeren of werken eens wat anders wilt drinken dan water. Er zijn allemaal lekkere smaakjes zoals perzik, ananas limoen, grapefruit, aardbei en zwarte bessen.

We hebben gezien dat water essentieel is voor je lichaam. Merk jij nou dat je moeite hebt met hydrateren gedurende de dag, check dan dit artikel voor tips om meer water te drinken. Bijvoorbeeld een rietje gebruiken, of verfrissende ijsblokjes.

Vind je het lastig wanneer je nou precies water moet drinken? Regelmaat is in ieder geval heel belangrijk om aan de 8 glazen per dag te voldoen. Begin bijvoorbeeld bij het opstaan met je eerste glas. Check dit artikel wanneer je het beste water kunt drinken gedurende de dag.


Nieuwsgierig naar meer inzichten? Bekijk de volgende video..

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek