SPA beantwoordt al je vragen over vaste flesdoppen

Terug

Bij SPA® is er nieuws in verband met onze plastic flessen: we gebruiken vanaf nu een flesdop die aan de flessenhals vastgehecht blijft. We rollen deze verandering in de komende weken uit. Vind je deze soort flesdoppen minder praktisch of vraag je je af wat de bedoeling eigenlijk is? Wel, er is een heel goede reden en die leggen we je hier graag uit. 

Een Europese verplichting.

In haar richtlijn van 2019 over plastic voor eenmalig gebruik heeft de Europese Unie bepaald dat vanaf 3 juli 2024 plastic flesdoppen aan de hals van de fles moeten worden bevestigd. Bij SPA® voldoen we aan die regelgeving: onze flesdoppen zitten binnenkort aan de flessen vast. We grijpen deze gelegenheid ook aan om voor het SPA® Touch-assortiment van gearomatiseerde waters terug te keren naar gekleurde doppen. 

Waarom vastgehechte flesdoppen?

Flessendoppen kunnen een bron van vervuiling zijn. Ze gaan vaak verloren in de natuur, waardoor hun materiaal niet gerecycleerd kan worden en dus verloren gaat. Flesdoppen die door een plastic bandje met de fles verbonden blijven, komen niet meer op de gekste plekken terecht en kunnen nu ook vlot gerecycleerd worden. 

Veel werk voor een kleine plastic dop

Een nieuwe flesdop ontwikkelen is een minutieus proces. Bij SPA® doen we al jarenlang aan onderzoek en ontwikkeling om onze verpakkingen te optimaliseren. Het gaat dan zowel om het gebruiksgemak voor de consument als om de hoeveelheid plastic die nodig is om een verandering door te voeren, met onder meer aanpassingen aan matrijzen en productielijnen. Ondanks het gebruik van extra plastic zijn we er in dit geval toch in geslaagd om onze flessen lichter te maken. Zo wegen onze lichtste flesdoppen vandaag amper 1,3 gram. 

In lijn met ons duurzame engagement

Met lokale en duurzame initiatieven zetten we ons bij SPA® elke dag actief in voor het milieu en de maatschappij. Want als we de zuiverheid van ons water beschermen en bewaren, beschermen we tegelijkertijd het leven om ons heen. Wist je bijvoorbeeld dat onze bronnen in de Belgische Venen zich bevinden in een beschermd gebied dat even groot is als meer dan 26.000 voetbalvelden? Meer info over onze andere duurzame engagementen lees je in ons artikel

Beter drinken betekent ook milieuvriendelijker drinken. De nieuwe, vaste flesdoppen zijn een echt voordeel voor het milieu. Als hydratatiepartner zijn we er bij SPA® trots op dat we daaraan kunnen bijdragen. We blijven je dan ook graag informeren over de vooruitgang die we op dat vlak boeken. 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek