Een fantastische reis door “het Land van de Bronnen”.

Terug

Journaliste Virginie Hess en natuur- en dierenfotograaf Thomas Meunier hebben samen een nieuw boek gepubliceerd, dat ze speciaal voor de 100e verjaardag van SPA® gemaakt hebben. Het boek heet "Au Pays des Sources" (“In het Land der Bronnen”) en gaat over de reis die het water van SPA® aflegt midden in de omringende natuur.  

Daarnaast hebben we een leuke verrassing voor je aan het eind van dit artikel!

Oog voor water en natuur.

"In het Land van de Bronnen" is het boek en het verhaal van twee natuurliefhebbers. Een boek waarin journalistiek en documentaire in elkaar overlopen. Terwijl je het boek leest ontdek je de verschillende actoren die van het behoud van de streek hun missie gemaakt hebben: geologen, boswachters of leden van SPA® Monopole... Maar de auteurs hebben ook oog voor de biodiversiteit van de streek, die al eeuwenlang evolueert in perfecte harmonie met de prachtige natuur. Wil je meer weten? Lees dan zeker ons recent artikel over de zuiverheid van SPA®.

Planten, venen, libellen, dassen en vossen: dit reisverslag openbaart je de enorme verscheidenheid van het gebied. De biodiversiteit is er niet alleen bewaard, maar in de loop der jaren zelfs rijker geworden (daarover vertellen we je hier meer). Dat is mogelijk geworden dankzij het duurzame beheer van de bronnen door SPA®. Hier gaan we dieper in op dit onderwerp.

Een bespiegeling over deze kostbare grondstof.

In “het Land van de Bronnen” dat onze twee auteurs zo dierbaar is, winnen wij het water van SPA®. Het gaat dan om de streek van de Venen, die al jaren beschermd is. De regio staat symbool voor de Belgische fauna en flora en elk jaar gaan hier meer en meer natuurliefhebbers terug naar hun eigen bron, om energie op te doen. Nieuwe manieren van reizen en ontdekken ontstaan, zoals de ecoreizen waarover we het een tijdje geleden hadden. Daarom is het zo belangrijk om dit erfgoed te bewaren. Want ook toekomstige generaties moeten van “het Land van de Bronnen” kunnen blijven genieten. Zo krijgen ze een hart voor het beschermen en bewaren van ons water en de natuur. Want dat is een mondiale verantwoordelijkheid. 

Vandaag bestaat SPA® 100 jaar. Het is een prachtig jubileum dat niet mogelijk zou zijn zonder de inspanningen van de gemeenschap, de plaatselijke autoriteiten en de leden van SPA® Monopole om het land van de bronnen te bewaren. Met dit boek geven Virginie Hess en Thomas Meunier een nieuwe en verhelderende kijk op de regio en haar kostbare watervoorraden. Als je af en toe een boek in het Frans leest, is dit zeker een aanrader! 

Wedstrijd "het Land van de Bronnen" is gesloten

Maak kans op een uniek exemplaar van ons boek "het Land van de Bronnen" door onderstaande vragen te beantwoorden.

Veel succes!

* Verplichte velden

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek