Een unieke samenstelling

Een extreme puurheid en het zeer lage gehalte aan mineralen, een waar geschenk van de natuur. Ontdek wat het natuurlijke mineraalwater SPA® Reine zo uniek maakt.

Terug

Een van de meest mineraalarme waters van Europa

Dankzij een ondergrondse reis van meerdere jaren door de mineraalarme rotsen van de Venen van Spa, heeft het water SPA® Reine een ongeëvenaarde samenstelling, zeer arm aan mineralen. De droogrest, het residu dat overblijft wanneer je een liter water bij 180°C laat verdampen, is slechts 38 mg per liter. En dat maakt SPA® Reine tot een van de meest mineraalarme waters van Europa.

Water is niet zomaar water!

Wil je het eerst zien om het te geloven?

De theetest levert het bewijs dat er wel degelijk verschillen zijn tussen SPA® Reine en andere waters. Dit verschil komt door het lage mineraalgehalte van SPA® Reine. Dit is ook de reden waarom ons water door iedereen op elk moment van de dag gedronken kan worden.

Uiterst mineraalarm

Omdat SPA® Reine water zeer mineraalarm is, kan het door iedereen, op elke leeftijd en gedurende de hele dag worden gedronken. SPA® Reine-water biedt ook een hoge microbiologische zuiverheid dankzij strikte bronbeschermingsmaatregelen die elke vervuiling en/of besmetting van het water voorkomen. Het verandert de samenstelling van babymelk niet en is daarom geschikt voor het bereiden van babymaaltijden.

Weinig nitraten

Nitraat is een stof die van nature in groenten en fruit zit en in mindere mate ook in drinkwater. Deze stof is zelf niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar kan in het lichaam omgezet worden in nitriet, wat wel schadelijk kan zijn voor de gezondheid omdat het zuurstofgehalte in het bloed verminderd kan worden. Met slechts 1,5 mg per liter is SPA® Reine een van de waters met het laagste nitraatgehalte.

Laag zoutgehalte (natrium)

Zout is onder meer belangrijk voor het regelen van de vochtbalans in het lichaam. Te veel zout eten kan echter schadelijk zijn voor de nieren of leiden tot een hoge bloeddruk. SPA® Reine bevat slechts 3 mg zout per liter en wordt daarom aanbevolen bij een zoutarm dieet.

Spa reine
Uiterst zuiver Mineraalarm Laag zoutgehalte

Hoe mineraalarm SPA® Reine is? Vergelijk zelf!

Merknaam
Droogrest (mg/l)
Natrium (mg/l)
Nitraten (mg/l)
Sulfaten (mg/l)
SPA® Reine
38
3
1,5
4
Bar Le Duc
170
10,6
<1
<2
Sourcy
200
10
<0,9
10
Lidl "Romy"
274
3,7
<2
52
Evian
345
6,5
3,8
14
Chaudfontaine
385
44
<1
40
Volledige tabel weergevenTabel inklappen

Kraanwater, bronwater en mineraalwater: wat zijn de verschillen?

Geur, smaak, mineraalgehalte... Niet alle waters zijn hetzelfde.

SPA® Reine, een unieke samenstelling.

Omdat het zuiver mineraalwater SPA® Reine weinig mineralen bevat, overbelast het het lichaam niet en kan het door iedereen worden gedronken, op elke leeftijd en de hele dag door. Het water is daarom ook geschikt voor babyvoeding en wordt aanbevolen voor zoutarme diëten.