Weet jij de link tussen SPA en regen?

Terug

In onze Beter Drinken. Beter Leven. Academy video's leggen we op verassende wijze een link met onze producten van SPA®. In onderstaande video doen we dit met een leuke challenge; het 'Bronnenonderzoek'. Duurzaamheidsexpert Maartje legt uit waarom het geheime woord zo belangrijk is voor SPA® en wat de onmisbare link is.

Bij SPA® zijn we dol op een flinke regenbui! Elke druppel SPA® begon namelijk ooit als een druppel regen. In het waterwinningsgebied in Spa wordt al het opgevangen regenwater door natuurlijke filtering van de bodem en rotsen gezuiverd en omgezet in het puurste mineraalwater, zonder dat het in contact komt met kunstmatige stoffen en conserveermiddelen. 

Dit beschermde natuurgebied in de Ardennen, is maar liefst 13.177 hectare groot. Om je een idee te geven: dat is meer dan 26.000 voetbalvelden! Gelukkig regent het hier 1,5 keer zo veel als in de rest van België, dus er is altijd meer dan genoeg water om te filteren. De grondlagen worden voortduren aangevuld, en raken niet uitgeput.

Alleen met de puurste natuur krijgen we ons uiterst zuivere mineraalwater. Daarom doen we er al 125 jaar alles aan om ons natuurgebied zo puur mogelijk te houden. Daarnaast zijn we ook 100% klimaatneutraal. En stap voor stap verlagen we onze CO2-uitstoot, waardoor we alsmaar minder moeten compenseren. Wil je meer weten over wat dit betekend? Check het artikel over wat klimaatneutraliteit precies is.


 water CO2

De natuur is het hart van ons product, en we gaan verder dan alleen koolstofneutraliteit. We zijn erg trots dat we vandaag de status van B Corp-gecertificeerd bedrijf kunnen claimen. Dit is een internationale certificering, die bedrijven beloont die bijdragen om de wereld waarin we leven beter te maken. Acties die hierbij horen zijn bijvoorbeeld ook het regelmatig controleren van de bodem- en waterkwaliteit. Lees hier meer over ons B Corp certificaat en waarom we er zo trots op zijn.

bcorp

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek