Water, je beste vriend als je (iets te veel) hebt gedronken

Terug

Borrels met vrienden, familiefeesten, gekke verjaardagsfeesten, … Er is altijd wel een reden om feest te vieren. Hoe blijf je in topvorm als je dan (te) (veel) alcohol drinkt? Met water!

Dat zit zo: water bevordert de afvoer van afvalstoffen en het voorkomt dat je uitdroogt als je (te veel) alcohol zou drinken. Om de feestdagen gezond door te komen is het dus een goed idee om een fles natuurlijk mineraalwater van SPA® Reine bij de hand te hebben. 


Puur op elk vlak

SPA® Reine heeft een laag mineraalgehalte, waardoor het goed is voor jouw gezondheid én die van je gezelschap. We krijgen namelijk al meer dan genoeg mineralen binnen tijdens uitgebreide feestdiners (denk maar aan het zout in je eten). Ook de pure smaak van ons water is exact wat je nodig hebt bij al het lekkers op je tafel. Die unieke samenstelling ontstaat door verschillende factoren, waarover we je hier alles vertellen. 

Wist je dat het natuurlijk mineraalwater van SPA® Reine amper 5 microgram ijzer bevat per fles? Dat is één van de laagste hoeveelheden in heel Europa. Logisch dus, dat ons water ook heel geschikt is voor de flessenvoeding van baby’s.

Drink water tegen de kater 

Dat klinkt als een wijze raad van oma… en ze heeft groot gelijk! Aan een feestelijk samenzijn komt vaak alcohol te pas. Zoals bij alles geldt ook dan: ‘met mate’ werkt het best. Tip: als je tijdens festiviteiten een glas water drinkt na een alcoholhoudend drankje, beperk je de kans op hoofdpijn de dag nadien. Water drinken bestrijdt immers het dehydraterende effect van alcohol. En tegelijk vult het ook je maag met iets ánders dan alcohol, natuurlijk. Nóg een voordeel: water telt géén calorieën, terwijl elke gram alcohol meetelt voor 7 kcal, wat bijna 2 keer meer is dan suiker (4 kcal/g)!

Het lichaam opnieuw hydrateren

Alcohol heeft een vochtafdrijvend effect, want het stimuleert de afvoer van water via de urine. Zo kan dehydratatie ontstaan, die ook gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de symptomen van een kater. Wist je dat een waterverlies van amper 2% je fysieke en mentale prestaties al aantast? Om je nieren de volgende dag te helpen bij de afvoer van afvalstoffen en je lichaam opnieuw te hydrateren, is er één oplossing: water drinken. Het natuurlijke mineraalwater van SPA® Reine is de ideale bondgenoot voor de dag na een feest dankzij zijn unieke samenstelling en hoge zuiverheidsgraad.

Goede voornemens gespot!

Wie denkt aan goede voornemens, denkt al snel aan gezonder gaan leven. Gezonder eten en meer bewegen staan dan bovenaan elk lijstje. Maar, en dat is vreemd: amper 8% van de Belgen denkt dan ook aan ‘beter drinken’.


Beter drinken, beter leven 

Al bij al is water drinken heel goed voor elk fysiologisch proces. Het zorgt ervoor dat je geestelijke en fysieke prestaties op niveau blijven en het houdt je huid bijvoorbeeld elastisch en jong. Een goede hydratatie houdt je alert, je speekselniveau blijft op peil en je lichaamstemperatuur blijft constant op 37°. 

Het is duidelijk: beter eten, bewegen én beter drinken helpen je echt een heel eind op weg om de gezondheidsdoelen te realiseren die je stelt. Hoe ‘beter drinken’ je helpt om beter te leven, dat lees je in dit artikel.


Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek