De recycling van waterflessen van SPA Reine

Terug

De natuur maakt integraal deel uit van de kwaliteit en de zuiverheid van SPA® Reine. Wij zijn altijd pionier geweest op het gebied van duurzame verpakkingen. En we blijven ook innoveren om de meest milieuvriendelijke verpakkingen op de markt te brengen. Zo zijn de plastic waterflessen van SPA® Reine in de loop van de tijd lichter geworden. Ze bevatten 25% gerecycled pet en zijn 100% recyclebaar. Een echte ecologische fles dus. 5, 4, 3, 2, 1: ontdek het recycleproces van de plastic waterflessen van SPA® Reine.

1. Ophalen

Het hergebruiken van plastic afval is een zaak van ons allemaal. Het begint al bij u thuis: de waterflessen van SPA® Reine zijn 100% recyclebaar. Om te worden gerecycled, moeten ze wel eerst correct worden opgehaald. In ons land is dit per plaats anders geregeld. Check daarom de website van jou gemeente om te zien wat je moet doen. 

Recycling plastic waterfles

2. Sorteren

De petflessen worden opgehaald, gescheiden van ander afval, gesorteerd per kleur en samengeperst in enorme kubussen, ook wel plastic balen genoemd. Deze balen worden dan naar recyclingbedrijven gebracht. 

fles vuilbak

3. Vermalen tot snippers

De petflessen worden vervolgens een tweede keer gesorteerd en gescheiden in transparante en gekleurde pet. Dan worden ze versneden, voorgewassen en vermalen tot snippers. Die worden eerst gewassen met warm water en ‘gewreven’ om alle onzuiverheden te verwijderen. Vervolgens komt de zogenaamde flotatiefase waarin de doppen en de etiketten - die drijven - worden verwijderd van het pet, dat zinkt. De snippers worden een laatste keer optisch gesorteerd voordat ze worden gewassen en gedroogd. 

Waterflessen recyclen

4. Verwerking tot korrels

De gerecyclede petsnippers worden gesmolten en verwerkt tot korrels (extrusie) met een filter. De korrels die ontstaan worden vervolgens schoongemaakt met polycondensatie, een fysisch proces dat de laatste onzuiverheden kan verwijderen. Daarna worden ze verpakt zodat ze gemakkelijk kunnen worden vervoerd en verwerkt. 

5. Nieuwe flessen maken

De korrels worden gekocht door bedrijven die plastic producten maken. Het gerecycled pet kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Het kan dienen als vulling van dekbedden en jassen, je kunt er slaapzakken en fleecekleding van maken én er kunnen nieuwe waterflessen mee worden gemaakt: bij de productie van SPA® Reine-flessen gebruiken we al 25% gerecycled pet.

SPA® Reine, een verantwoorde fles

De recycling van waterflessen is één van onze prioriteiten. Daarom zijn de flessen van het natuurlijke mineraalwater SPA® Reine 100% recyclebaar, zonder de smaak of de zuiverheid van ons mineraalwater aan te tasten. Bovendien zijn onze flessen sinds 2020 ook koolstofneutraal.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek