Wanneer moet je water drinken?

Terug

Wanneer moet je drinken voor een optimale hydratatie?

Hydratatie van je lichaam is superbelangrijk. Wil je dat het optimaal gehydrateerd én in topvorm blijft? Maak er dan een gewoonte van om de hele dag door water te drinken. Wacht niet tot je dorst hebt, want voor je het weet ga je dehydrateren. En drink vooral regelmatig: met acht glazen water van 200 ml haal je met gemak de anderhalve liter water per dag. 

wanneer water drinken

Bij het opstaan

Drink bij het opstaan meteen 1 groot glas water. Dit hydrateert je lichaam opnieuw na een lange periode zonder drinken. Het maakt ook je spijsvertering wakker en verdunt de toxines - giftige stoffen - die zich in de nacht hebben opgehoopt. Om rustig wakker te worden, is het goed om water op kamertemperatuur te drinken.

In de ochtend en middag

Drink minstens twee glazen water in de ochtend en middag om vermoeidheid te voorkomen en geconcentreerd te blijven. Vergeet je wel eens om regelmatig te drinken? Drink dan op vaste momenten, bijvoorbeeld om 9.30, 11:00, 14:00 en 16:00 uur. Dit kan je volhouden door op je telefoon een alarm in te stellen of een app te gebruiken die je eraan herinnert regelmatig water te drinken.

Wat ook goed helpt: altijd een fles mineraalwater SPA® Reine binnen handbereik houden. Lees ook onze tips die je helpen om water te drinken zonder dat je het door hebt.

water voor de maaltijd

Tijdens de maaltijden

Water, de beste vriend tijdens het eten! Het maakt de smaakpapillen wakker zodat je beter proeft wat je eet en zo meer geniet tijdens het eten. Bovendien verdunt het de calorieën die je eet en kan het je helpen om meer controle te houden over wat en hoeveel je eet. Drink het equivalent van 1 groot glas water en neem kleine slokjes.  

Vóór het slapen gaan

Drink 1 glas water vóór je gaat slapen, zodat je lichaam goed gehydrateerd blijft tijdens de nacht en om dehydratatie te voorkomen.

water voor het slapen

Tijdens de nacht

‘s Nachts verlies je - omdat je altijd iets transpireert - zomaar een groot glas water, of meer als het heel warm is. Aarzel daarom niet om water te drinken als je wakker wordt, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan. Zo compenseer je het waterverlies via de urine en blijf je goed gehydrateerd.


Goed om te weten

Sport je? Heel goed! Zorg er alleen wel voor dat je meer water drinkt om het vochtverlies verlies te compenseren en wacht niet tot je dorst krijgt.

Waarom kiezen voor het natuurlijke mineraalwater van SPA® Reine?

Het natuurlijke mineraalwater SPA® Reine is arm aan minerale zouten. Het is een van de meest mineraalarme waters in Europa. Zo wordt het lichaam niet overbelast en kan het door iedereen worden gedronken, de hele dag door, welke leeftijd je ook hebt. 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek