Indian summer: blijf goed gehydrateerd! Hoe dan?

Terug

De zomer weet van geen ophouden. Het blijft stralend weer! Maar terwijl je tijdens de hittegolven om de oren werd geslagen met het advies ‘zeker genoeg water drinken!’, hoor je het nu nog maar nauwelijks. Toch is het belangrijk om jezelf én je kwetsbare medemens te wapenen tegen de gevaren van langdurige warmte en droogte. Hoe doe je dat best? 

sporten

Nu de ‘grote vakantie’ voorbij is, zetten de meesten terug koers richting werk of school. Verplaats je je met de fiets, step, of het openbaar vervoer, dan is de kans groot dat je onderweg gaat zweten. Eigenlijk verliest je lichaam door te zweten van nature water. En bij warm weer gebeurt dit natuurlijk nog meer. Zo kan je gedehydrateerd geraken, waardoor je energieniveau zakt en je minder goed kunt focussen. Dat heb je nu eenmaal met hersenen die voor 80% uit water bestaan. Drink dus genoeg onderweg én eens je op je bestemming bent aangekomen, zo houd je je hoofd erbij. 

Geniet je van lekker frisse airco in de auto, op je werkplek of in de bibliotheek? Let dan goed op: het voelt misschien heerlijk om te ontsnappen aan de warmte, maar het zijn brutale wisselingen in temperatuur en vochtigheid. Die zijn niet goed voor je eigen hydratatiehuishouding, met niet alleen een droge huid en ogen als gevolg, maar ook een constant dorstgevoel

Heb je nog een reis of een andere nazomerse ontdekkingstocht gepland? Dan blijft natuurlijk de gouden tip: drink regelmatig en voldoende, draag lichte kledij en eet kleine porties licht verteerbaar voedsel. Ben je gewoon thuis? Help de dieren een handje tijdens deze Indian summer: zet een aantal schaaltjes water op geschikte plekjes buiten. 

Credits: Estelle Rassenfosse

Nog even ter herinnering: in normale omstandigheden is 2 liter water drinken per dag prima, maar op een erg warme en droge nazomerdag mag dat gerust nog meer zijn. Altijd een flesje SPA® bij de hand hebben is dus een héél goed idee. En dankzij het assortiment natuurlijke mineraalwaters van SPA®, SPA® Fruit en SPA® Touch heb je keuze genoeg om te variëren volgens jouw smaak van de dag. Leuke tip: ijsblokjes maken met jouw favoriete SPA® Fruit-smaak en verse stukjes fruit! Lekker, gezond, verfrissend én hydraterend!  

Zorg dus goed voor jezelf én voor de anderen tijdens deze aanhoudende warmte, met SPA®. En vergeet vooral niet te genieten. Want hé, het weer mag ook al eens meezitten!  

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek