Water of een smoothie na het sporten?

Terug

In de video’s van ‘Beter drinken. Beter Leven.’-Academy laten we je zien waar water allemaal goed voor is, en hoe het kan bijdragen aan een beter leven. In deze video legt ex-topsporter Giulia een dilemma voor aan Wouter.

Als we sporten is water ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor de gehydrateerde machine, jouw lichaam, perfect werkt. Water is een onmisbare brandstof, die het vocht vervangt dat je verliest door inspanning en zweten. Je lichaam en spieren hebben water nodig om niet knock-out te gaan na een inspanning en om goed te kunnen herstellen. Een smoothie na het sporten kan, maar water is onmisbaar. Door je lichaam goed te hydrateren, verminder je ook het risico op bijvoorbeeld krampen.

Vaak veel dorst na het sporten? Dat is niet zo vreemd; door de inspanning gebruikt je lichaam extra veel water om af te koelen. Als je heel intensief sport kun je wel 2 liter vocht per uur verliezen.

 Als je dan te weinig water drinkt, wordt je bloed stroperig en kunnen voedingsstoffen minder goed naar je spieren afgevoerd worden. Daarnaast heb je kans op uitdroging. Dit kan de warmteregeling van je lichaam verstoren, leiden tot een verhoogde hartslag, verhoogde lichaamstemperatuur en vermoeidheid. Vooral als je intensief of langer sport, of bij warm weer, is het dus verstandig om voor, tijdens én na(!) het sporten extra veel water te drinken.

Wil je meer weten over water drinken en sporten? Op deze pagina leggen we je precies uit waarom het zo belangrijk is om voldoende te hydrateren.

En ook waarom je als je niet zweet altijd voldoende moet drinken. De ideale watertemperatuur is trouwens zo'n 10 tot 15 graden, dan wordt het vocht het snelst door je lichaam opgenomen.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek