4 prachtige wandelroutes van IVN Natuureducatie

Terug

Zonder een gezonde natuur, geen gezond water.

Het mineraalwater van SPA® Reine komt rechtstreeks uit de natuur. Hier moeten we dus zuinig op zijn. Daarom zetten we ons al jaren in om onze impact op het klimaat te verkleinen en ondersteunen we diverse initiatieven die de natuur beschermen. 

Een van onze samenwerkingen is met IVN Natuureducatie. Dit is een organisatie die zich richt op natuureducatie in Nederland. Hun doel is om zowel jong als oud bewust te maken hoe leuk, leerzaam en belangrijk de natuur is. Naast verschillende cursussen en activiteiten heeft IVN maar liefst 350 prachtige natuurwandelroutes samengesteld. Hiervan hebben we 4 routes voor je geselecteerd die dwars door mooiste natuurgebieden van Nederland lopen. Want wandelen is niet alleen leuk, het is ook nog eens héél gezond.

Tip! 4 prachtige wandelroutes van IVN Natuureducatie

Loenen Reeënberg wandeling (Gelderland)

Loenen Reeënberg wandeling (Gelderland): 7,2 km.

Op deze wandelroute kun je klimmen en dalen door bos en heide. Vooral het centrale deel van dit gebied is heuvelig en wordt vanwege de hoogteverschillen wel Klein Zwitserland genoemd. Landgoed De Reeënberg van Natuurmonumenten biedt behalve bos ook nog een aantal heidevelden. Een deel van het naaldbos is spontaan ontstaan en relatief jong. Er komen grote zoogdieren voor als edelherten en wilde zwijnen, maar ook boommarters, dassen en roofvogels.

Ontdek het hier.

Bruinvis wandeling Oosterschelde (Zeeland)

Bruinvis wandeling Oosterschelde (Zeeland): 4,4 km.

Een geweldige route met prachtige uitzichtpunten. Met name de afwisseling tussen de vergezichten over Nationaal Park Oosterschelde en de vogelrijkdom in het naastgelegen natuurgebied maken de route uniek. Het hoogtepunt van de route is voor mij 'Studio Bruinvis' op het havenhoofd van Zierikzee. Hier maak je een grote kans om bruinvissen live te zien en horen!

Ontdek het hier.

Gemeentehuiswandeling Aalst-Waalre (Noord-Brabant)

Gemeentehuiswandeling Aalst-Waalre (Noord-Brabant): 4,5 km.

In de omgeving van Waalre kunnen wandelaars volop aan hun trekken komen. De natuur is er heel gevarieerd. Precies op de grens van de kerkdorpen Aalst en Waalre start de Gemeentehuiswandeling; een tocht van ongeveer 4,5 km met een paar leuke verrassingen onderweg, zoals Het Hoge Duin en de vlindertuin. De route is heel geschikt voor gezinnen met kinderen en eventueel in te korten tot 3 km.

Ontdek het hier.

Peelrand breuk en wijstgronden (Noord-Brabant)

Over Peelrand breuk en wijstgronden (Noord-Brabant): 2,8 km.

Het ommetje rond het Sint Annabos voert je door een zeer bijzonder stukje natuur. Deze wandeling loopt over de bekende Peelrandbreuk. Je maakt onder andere kennis met wijstgronden en een aantal voormalige landbouwgronden die zijn teruggegeven aan de natuur en omgezet tot hooi- en blauwgraslanden. Het gebied is rijk aan wilde planten, vlinders en insecten, waarvan een aantal zeer zeldzaam! Halverwege de route maak je kennis met één van de oudste buurtschappen van Uden: buurtschap ’t Loo.

Ontdek het hier.


Bekijk alle 350 IVN-natuurroutes op: https://www.ivn.nl/routes

Wandelen is goed voor je gezondheid én je geest.

Elke dag een stuk wandelen is gezond. Dat weten we allemaal. Het is goed voor je hart- en bloedvaten, je spijsvertering, je rug én het helpt bij het afvallen. Maar wandelen is ook héél gezond voor je geest. Wie ‘even een frisse neus gaat halen’, maakt bijvoorbeeld meer dopamine aan. Een stofje dat euforisch kan werken. Wandelen bevordert ook je creativiteit en maakt je heerlijk ontspannen. 

Wist je trouwens dat wandelen gezonder blijkt te zijn dan kort, intensief bewegen? Elke dag een half uur flink doorstappen levert al gezondheidsvoordeel op. Wil je écht gezond bezig zijn? Over het algemeen wordt 10.000 stappen per dag aangeraden als optimale inspanning. Dit staat gelijk aan ongeveer 7 à 8 kilometer. Een fikse wandeling dus, waarbij je lichaam veel vocht gebruikt. 

spa overal met je mee

Een frisse neus halen? Neem voldoende water mee!

Wanneer je een gezonde wandeling maakt, zorg dan dat je altijd genoeg water meeneemt. Goed drinken helpt tegen hydratatie. Het liefst natuurlijk SPA® Reine mineraalwater. Dankzij haar unieke samenstelling kan SPA Reine de hele dag door gedronken worden. Bovendien is het mineraalwater van SPA Reine niet behandeld of gezuiverd, en belandt het puur in de fles.

De vuistregel voor drinken tijdens wandelingen luidt: 1 liter water per 2 uur wandelen. Ben je een flinke doorstapper, of is het een warme dag? Zorg dan dat je wat extra drinkt. Wist je trouwens dat water alle noodzakelijke bestanddelen bevat en het best hydrateert?

Laat alleen je voetsporen achter...

Het is je vast wel eens opgevallen: lege verpakkingen en andere troep dat her en der door de natuur zwerft. Dit zwerfafval ziet er niet alleen lelijk uit, het kan ook de bodem vervuilen. Dieren eten het op of raken erin verstrikt. 

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de mogelijke schade. Wij ook. Bij SPA zetten we ons al jaren in om zwerfafval te voorkomen. Want zonder een gezonde natuur, geen zuiver SPA water. Daarom zijn we vaste supporter van de Landelijke Opschoondag en World Cleanup Day. Bovendien hebben we ook in ons partnership met IVN aandacht voor de thema's biodiversiteit en het voorkomen van zwerfafval.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek