Wat doet SPA aan duurzaamheid?

Terug

We krijgen bij SPA® vaak vragen binnen over onze producten. Dus bedachten we de Q & SPA®-rubriek én vroegen we Wouter en Maartje, onze ambassadeurs, om voor jullie “vanuit de bron” op zoek te gaan naar antwoorden. We zullen verschillende thema's behandelen. Het eerste thema ging over onze waterbronnen en check je hier. Daarna hebben we laten zien hoe het filteren van onze water precies werkt. Ook dit kun je hier checken. Nu gaan we kijken naar duurzaamheid en wat dat betekent voor SPA®.

Duurzaamheid is een onderwerp waar we veel vragen over krijgen, en ook erg belangrijk voor ons. Als bedrijf willen we actief zijn voor de planeet, onze koolstofvoetafdruk verkleinen, de manier waarom we consumeren heroverwegen. We kijken vastberaden naar de toekomst, en een B Corp-certificering is maar de eerste stap op de weg die voor ons ligt. De eerste vraag die we daarom gaan behandelen gaat over B corp en wat dat precies is.

Het hele SPA®-team is trots dat we de status van B Corp gecertificeerd bedrijf kunnen claimen. B Corp is een internationale certificering, die bedrijven beloont die bijdragen om de wereld waarin we leven beter te maken. Het is het resultaat van de inspanning die we doen om onze acties en engagement voor de toekomst en de planeet te tonen. B Corp vestigt de aandacht op bedrijven die de hoogste normen halen op het gebied van sociale en mileuprestaties, transparantie en verantwoordelijkheid. Als SPA® willen we uiteindelijk het beste vóór de wereld.


bcorp

Verklaringen zoals B Corp zijn niet het belangrijkste, concrete acties voor de consument zijn net zo belangrijk. Zoals het behalen van koolstofneutraliteit of de bescherming van de streek van de Venen in Belg. Zuiverheid van water is erg afhankelijk van de kwaliteit van zijn omgeving. De volgende vraag die we daarom gaan beantwoorden: hoe houden we het gebied rondom onze bron schoon?

Al meer dan 130 jaar beschermen we een brongebied van 13177 hectare, wat overeenkomt met zo'n 26.000 voetbalvelden. Met het park zorgen we niet alleen voor het behoud van dit waardevolle landschap, maar we beschermen ook het milieuerfgoed. We willen elk risico op verontreiniging van de ondergrond of van het water uitsluiten. Daarom is elke landbouw-of industriële activiteit in de omgeving van de bronnen verboden.

Ook wordt in het gebied in de winter geen zout gestrooid op de wegen maar zand. Dat werkt net zo goed, maar verontreinigt de ondergrond en het water niet. Verder bevindt zich onder alle parkeerzones een ondoorlaatbare beschermingslaag om te voorkomen dat er olie in de grond terechtkomt. Want 1 druppel olie kan wel 1000 liter water verontreinigen.

Met deze maatregelen zijn we elke dag bezig om de natuur in het gebied van Spa zo zuiver en gezond mogelijk te houden.De laatste vraag die we hebben ontvangen en gaan behandelen binnen het thema duurzaamheid is: hoe duurzaam zijn de verpakkingen van SPA®?

Bij SPA® zijn we meer en meer op zoek naar duurzame oplossingen voor onze dagelijkes consumptiegewoonten.

Daarom zijn we heel trots op ons SPA® Reine Eco Pack. Het is een 5L pack in compact formaat en met kraantje. De verpakking bestaat uit een soepele plastic zak en een kartonnen doos en is 100% recyclebaar. Het bevat aanzienlijk minder plastic in vergelijking met traditionele PET-flessen, en bovendien wordt de consumptietijd gemaximaliseerd, waardoor we verspilling vermijden.

Zelf een Eco Pack voor in huis? Koop hem hier .

*Gemiddelde plastic vermindering van 65% (in g/L), vergeleken met packs SPA<sup>®</sup> Reine 6x1L en 6x1,5L.

Niet alleen het Eco Pack is 100% recyclebaar, ook onze PET flessen zijn 100% recyclebaar. We streven er dan ook naar om in 2025 alle flessen die we op de markt brengen weer in te zamelen. In iedere markt kijken we wat de beste manier is om dit ambitieuze doel te bereiken.

Dit waren de vragen binnen het thema Duurzaamheid. Houd onze website in de gaten voor het volgende thema dat we binnen Q&SPA® gaan beantwoorden.

En vergeet ons niet te volgen op Instagram voor nog meer content & tips.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek