Uitjes op en rond het water voor het hele gezin

Lekker actief zijn in en op het water… én erboven!

Bijna overal in Nederland kan je terecht voor leuke activiteiten op en rond het water: kanoën, zeilen, raften, waterskiën… Noem het maar op en het kan in ons waterlandje!  

 

Rondvaren in Den Bosch

Wat dacht je van een rondvaart door de grachten van… Den Bosch? Ook daar kan je met verschillende types boten het historische stadscentrum en alles daaromheen ontdekken. Meer info vind je hier.

Suppen in Amersfoort

Suppen komt van SUP en dat staat dan weer voor Stand Up Paddling, waarbij je je rechtstaand en al peddelend voortbeweegt op een soort surfplank. Suppen is een veelzijdige watersport, want je traint bijna al je spieren. Denk trouwens aan je hydratatie als je intens bezig bent, en zorg voor voldoende SPA®-water in je backpack. Heb je nooit eerder op zo'n board gestaan? Niet erg, want het is heel makkelijk te leren. Hier in Amersfoort, bijvoorbeeld.

Vlotten bouwen in Amsterdam

Houden jullie met zijn allen meer van actie? Dan is vlotten bouwen een echte aanrader. Bij Watersportcentrum Sloterplas in Amsterdam leren jullie samen een aantal stevige zeemansknopen leggen. Daarna kan je je eigen vlot ontwerpen en in elkaar zetten. En als het vlot klaar is kunnen jullie ‘t meteen gaan uittesten op de Sloterplas. Vergeet jezelf niet te belonen met een flinke slok rum (die verdacht veel smaakt naar SPA® Touch) J Ahoy, maatjes! 

Klompvaren in Hattem

Varen in een klomp. Veel Hollandser wordt het niet! Het is heerlijk peddelen in zo’n bijzonder vaartuig. Dat moet je gewoon gedaan hebben, want deze klompen vind je nergens anders. Ze zijn erg stabiel, dus zelfs niet zulke avontuurlijke opa’s en oma’s kunnen mee! Meer info vind je hier.

Ziplinen boven de zee in Scheveningen

Wil je tijdens een dagje Scheveningen wel eens wat spectaculairders doen dan een ritje in het reuzenrad op de pier? Drink jezelf dan moed in met een stevige slok SPA® en ga ziplinen boven de pier én de zee met de langste zipline van Europa! Zeker weten dat het letterlijk je hoogtepunt van de dag wordt. En dat reuzenrad? Dat doen we ook nog! Wie durft?

Verlaten eilanden met stoere forten

Wie water zegt, denkt natuurlijk aan SPA®. J Maar ook aan de geschiedenis van ons land op en rond het water. Stille (en minder stille) getuigen vind je nog overal zoals forteiland IJmuiden aan onze kust, waar je stoere activiteiten kunt doen zoals boogschieten, buksschieten en abseilen. En weet je eigenlijk wat “Voor Pampus liggen” betekent? Dát ontdek je als je het eiland Pampus en zijn onbewoonde fort bezoekt en meedoet aan de Xperience of Blacklight speurtocht. Spannend! 

Zeehondjes redden!

Het opvangen van zieke of gewonde zeehonden is belangrijk. Zo kunnen ze aansterken tot ze weer vrijgelaten kunnen worden. Zeehondencentrum Pieterburen heeft van het redden van zeehondjes zijn missie gemaakt. Ze hebben er zelfs een echte zeehondencreche. Het allerleukste? Een zeehondje vrij laten in de natuur. Daarvoor moet je even de agenda checken, want dat gebeurt niet iedere dag. Ook zeehondencentrum Ecomare op Texel is een absolute aanrader, omdat je er veel leert over de Waddenzee, de Noordzee en de natuur op Texel. Wil je zelf ook aansterken tijdens een drukke dag zeehondjes vertroetelen? Vergeet dan je flesje SPA® niet!  

De Wadden

Een dagje naar een Waddeneiland? Waarom niet? Als je ’s morgens vroeg vertrekt, heb je nog alle tijd van de wereld om leuke dingen te doen. Met zijn allen de overzetboot op: leuk, toch? Afhankelijk van welk eiland je gaat bezoeken duurt de bootreis tussen de 20 minuten en 2 uur. Houd er ook rekening mee dat sommige eilanden autovrij zijn. Naar Texel, Terschelling en Ameland kun je je auto meenemen. Op de andere eilanden kan je fietsen huren, voor leuke tochtjes. Vergeet zeker je fles SPA® water niet, voor de nodige hydratatie na stevige inspanningen. De Wadden zijn natuurlijk ook een leuk idee voor een paar dagen weg of tijdens de winter! Hier lees je hoe leuk ze de Waddeneilanden in België vinden. Hoor je ’t ook eens van een ander.

Waar is er nog meer te doen in, op en rond het water?

In de haven van Rotterdam, natuurlijk!

Maritiem museum en varen in Rotterdam - Het Maritiem Museum is een leuke plek om samen met je kids te bezoeken. Je ontdekt er de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers nemen je mee op reis door ons maritieme heden en verleden. 

Havenspeeltuin van Rotterdam – Heb je al eens een échte stoomboot bestuurd? Bij havenspeeltuin Rotterdam kan het. En er is nog veel meer te doen: je kan je uitleven op de glijbaan terwijl je de waterspuiten probeert te ontwijken. Spannend! Verderop in het park kun je ook een rondvaarttochtje maken en waterfietsen huren. 

Speciale arrangementen – In Rotterdam vind je tal van speciale excursies, met  onder andere de Splashtour met een heel aparte, amfibische “waterbusboot”. Die uitstap kun je combineren met een rondvaart van Spido door de grootste haven van Europa. Of met een bezoekje aan MiniworldNiet vergeten: blijf jezelf in al die drukte goed hydrateren met het water van SPA®!

Musea

Watermuseum - Arnhem 

Je kinderen beleven de tijd van hun leven in dit museum, want alles mag er: trek dus een labjas aan en sla aan het experimenteren met water in het Waterlab. Leer waar water allemaal goed voor is en maak er buiten een lekker gezellige natte boel van. En 't is nog leerzaam ook.

Museum Voorlinden 

Dit museum is ook een echte aanrader. Want het maakt kunst toegankelijk voor kinderen. Een “droog” zwembad waarin je je kunt onderdompelen of een giga doolhof uit roestend staal? Geweldig! Museum Voorlinden maakt musea laagdrempelig. Het is kunst, het is abstract, maar ook speels en afwisselend. Daardoor alleen al verdient dit museum in de buurt van Den Haag een plekje in ons rijtje uitjes in Nederland.  

Uitstapjes in en rond Spa!

Een pagina met leuke uitstapjes rond en over water zou natuurlijk niét volledig zijn zonder tips over wat er zoal te beleven valt in en rond het Belgische stadje Spa. Daar zitten we tenslotte aan de bron van ons hele SPA®-verhaal. Hier komen een paar suggesties! 

Met SPA®… naar Spa! 

Wat dacht je van een weekendje weg naar Spa? SPA® en Andennes-étape vonden voor jou en je familie leuke vakantiehuisjes voor een fijn verblijf in Spa, waar het bruist van de activiteiten voor jong en oud.  

Meer info vind je hier!


L’Eaudyssée 

Kom je op bezoek naar Spa? Breng dan zeker een bezoekje aan het bezoekerscentrum van onze bottelarij. Je ziet hoe de botteling van alle SPA®-producten gebeurt én er is ook ‘L’Eaudyssée’: het magische universum waarin je ontdekt hoe lang de weg is die het water van SPA® aflegt voor het in de fles terechtkomt.  

Alle info? Die vind je hier!


Natuurwandelingen in Spa 

Dat wandelen gezond is wisten we al. Het bezorgt je een betere conditie en ’t is een zegen voor je botten, hart en bloedvaten. Maar het is ook goed voor je mentale gezondheid. In de prachtige natuur rond Spa is het ideaal wandelen. En met een fles SPA® in je rugzak zit het met je hydratatie ook helemaal goed!  

Inspiratie voor een frisse wandeling? Die vind je hier!

 


Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek