Mijn kind is ziek… Waar moet ik op letten?

Ach, wat zijn ze toch zielig als ze ziek zijn! Je wilt alles doen, als ze zich maar beter voelen. Een glaasje water is dan een goed begin, want dat doet altijd goed. Heeft je kind koorts, diarree of braakt het? Dan is water geen opkikker meer, maar van vitaal belang. Uitdroging ligt in die gevallen op de loer, dus laat je kind regelmatig wat zuiver, natuurlijk mineraalwater drinken.

 

Help, koorts!

Ze kunnen er slapjes van zijn, maar maak je niet te veel zorgen: koorts is een natuurlijke reactie van het lichaam op een infectie. We spreken over koorts als je kind een temperatuur boven de 38°C heeft. Als je kind nog steeds actief en alert is, hoef je de koorts niet meteen te onderdrukken. Laat het lichaam van je kind, geholpen door voldoende water, gewoon zelf zijn werk doen. Water helpt namelijk de lichaamstemperatuur te regelen. Daarom: hoe hoger de koorts - en hoe meer je kind zweet - hoe belangrijker het is om regelmatig te drinken. 

Vochtcheck 1: plasje kijken

Je kunt heel eenvoudig zien of je kind genoeg drinkt: bekijk het plasje. Is het donker? Dan zitten er té veel afvalstoffen in té weinig vocht. Meer drinken dus! Is het lichtgeel? Dan is de vochtbalans in orde!

 Vochtcheck 2: de huidplooitest

Kun je geen plasje bekijken omdat je kindje nog in de luier plast? Doe dan de huidplooitest om te kijken of de vochtbalans van je kleintje goed op orde is. Het werkt zo: knijp de huid van het buikje tussen twee vingers samen en laat plots los. Wanneer je kind goed gehydrateerd is, verdwijnt de plooi onmiddellijk. Blijft de huidplooi zichtbaar? Dan vertoont je kindje tekenen van uitdroging. Geef het meteen water en neem snel contact op met een dokter.

 Andere symptomen van uitdroging:

  • een droge, plakkerige mond
  • huilen zonder tranen
  • diepliggende ogen
  • minder en donkerdere urine


* Minder info.

Water is goed voor je

3 officiële gezondheidsclaims

 De Europese Commissie bevestigt met de onderstaande tekst de kracht van water.

  1. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale regeling van de lichaamstemperatuur
  2. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische functies: coördinatie van bewegingen, mogelijkheid om fysieke activiteiten uit te voeren,…
  3. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale cognitieve functies: vermoeidheid, de concentratie, geheugen, waakzaamheid, visuele nauwkeurigheid,…

Gebaseerd op een dagelijkse consumptie van 2 l per dag.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek