Duurzame verpakkingen? SPA gaat ervoor!

Terug

Plastic waterflessen vervuilen. Maar dankzij inzamelen en recyclen, kunnen we deze vervuiling beperken en bijdragen aan een kringloopeconomie. Bij Spadel - het moederbedrijf van SPA - is dit goed doorgedrongen. In het kader van Source of Change, ons beleid op het gebied van duurzame ontwikkeling, hebben we al met tal van initiatieven bijgedragen aan de kringloopeconomie.

ecologische verpakking

100% gerecyclede plastic flessen

Vanaf nu zijn de flessen van SPA® Touch en SPA® Fruit uit rPET bestaan: 100% gerecyclede en 100% recyclebare plastic. Allemaal dankzij inzamelacties en recyclekanalen. 

Wat is rPET?

Wanneer je je PET-flessen op de juiste manier scheidt van het andere afval, worden ze gesorteerd, vermalen, gewassen en daarna getransformeerd in rPET, plastic dat even veilig, duurzaam en recyclebaar is als PET. Je plastic waterfles blijft dus van plastic, maar is geen afval meer. De fles wordt een bron om nieuwe waterflessen mee te produceren. Bovendien stoot de productie en het transport van rPET minder CO2 uit dan nieuwe PET, blikjes, drankkartonnen of zelfs niet-hergebruikte glazen flessen.  

Waarom nog plastic gebruiken?

Om de zuiverheid van natuurlijk mineraalwater te garanderen, moet het aan de bron worden verpakt. Plastic flessen blijven dus helaas nog steeds noodzakelijk om een zuiver en onbewerkt product te kunnen bieden. De SPA® Touch en SPA® Fruit-flessen vormen echter geen probleem meer vanaf het moment dat ze uit 100% gerecyclede rPET bestaan. Zijn ze dan immers 100% recyclebaar. 

Iedereen draagt zijn steentje bij

Om de beschikbare hoeveelheid rPET te vergroten, moet het sorteer-, inzamel- en recyclesysteem nog worden verbeterd. In Nederland is de inzameling van plastic verpakkingen vgoed georganiseerd. En toch gaan er nog veel flessen verloren. Bij SPA® staan we open voor elk systeem dat de hoeveelheid en de kwaliteit van gerecyclede rPET kan verbeteren.

duurzame verpakking

Op naar een kringloopeconomie

Bij SPA® hebben we al verschillende concrete initiatieven genomen rond duurzame verpakkingen en de realisatie van een kringloopsysteem.

  • We hebben de hoeveelheid plastic verpakkingen verminderd door onze waterflessen aan te passen en lichter te maken. 
  • We streven naar 100% gerecyclede verpakkingen voor alle merken in het jaar 2025. Vanaf nu zijn de flessen van het assortiment water met smaak, SPA® Touch en de limonades SPA® Fruit gemaakt van 100% rPET.


Ontdek al onze initiatieven op sourceofchange.spadel.com en doe mee!


de voordelen van plastic verpakkingen

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitige frisdranken

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek